Yasa çıktı, kodlama sistemiyle çalışan korsan taksi ofisleri kapatılacak

Türkiye genelinde, Maliye Bakanlığı'na kayıtlı, vergi mükellefi olarak hizmet veren yaklaşık 75 bin ticari taksici, korsan taksicilere verilen para cezalarını artıran yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşmasının sevincini yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde, Maliye Bakanlığı'na kayıtlı, vergi mükellefi olarak hizmet veren yaklaşık 75 bin ticari taksici, korsan taksicilere verilen para cezalarını artıran yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşmasının sevincini yaşıyor. Korsan taksicilerin İstanbul'da kodlama sistemiyle çalışmaya başladığını belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ?Bu yasayı, yıllardır bekliyorduk. Yasaya eklenen maddelerin de yasalaşmasıyla korsan taksicilerin açtıkları ofisler kapatılacak. Korsan taşımacılık yapan taksiler, 1950 lira para cezasıyla cezalandırılacak, araç da 60 gün trafikten men edilecek.? dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün önergesiyle değiştirilen yasaya göre, belediyeden ruhsat almadan korsan taksi durağı oluşturan ve durakları işletenlere de yüksek miktarlarda para cezası uygulanacak. Korsan taşımacılık yaptıkları belirlenen taksicileri 1.950 TL, korsan taksi müşterisine de 216 lira para cezası kesilecek. Yasanın çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yasa değişikliğine son gün akşam bazı maddelerin eklenmesiyle korsan taşımacılığa büyük ceza-i müeyyidelerin getirildiğini söyledi. 18 bin kayıtlı taksinin hizmet verdiği İstanbul'da, tahminlere göre bir o kadar da korsan taksi çalıştığını, korsanların son zamanlarda apartmanlara ve işyerlerine kod vererek çalışmaya başladığını öne süren Apayadın, ?Ofis bile açmışlardı. Yakalanmamak için de kodlama sistemiyle çalışıyorlardı. Bunu komisyon üyeleri de gördü. Yani kodlama verdiği apartmandan çağrılırsa gidiyordu korsan taksi. Diğer müşterilere gitmiyordu. Yasayla birlikte korsan taksilerin açtıkları ofisler de kapanacak." dedi.

YASA SADECE KORSAN TAKSİYİ DEĞİL, MİNİBÜS VE SERVİSLERİ DE KAPSIYOR

Daha önce korsan taşımacılık yapanlara 650 lira para cezası yazıldığını belirten Apaydın, yasayla birlikte bu cezanın korsan taksiler için 1950 lira olarak uygulanacağını söyledi. Korsan taksilerin tespiti halinde ise aracın 60 gün trafikten men edileceğini anlatan Apaydın, yasanın uygulanmasının da önemli olduğunu dile getirdi. Ticari taksilerin yıllardır bu yasayı beklediğine dikkat çeken Fevzi Apaydın, trafik polisi ve belediyelere yasanın uygulanmasında büyük görevler düştüğünü söyledi. Apaydın, yasanın sadece korsan taksileri değil korsan taşımacılık yapan minibüs ve servis araçlarını da kapsadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber