'YÖK ve siyasi erk, çıkarları uğruna öğrencileri sisteme kurban etmemelidir'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Genel Kurulu'nun dün yapılan toplantısında, meslek lisesi öğrencilerinin üniversiteye girişte yaşadığı katsayı problemine yönelik bir kararın çıkmamasına, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan'dan yazılı bir açıklamayla tepki geldi.

Açıklamasında, yıllardır kanayan bir yara haline gelen meslek liseli öğrencilerin üniversiteye girişte yaşadığı katsayı adaletsizliğinin hala büyük bir engel olarak öğrencilerin karşısında durduğunu ifade eden Özcan, sorunun İmam Hatip okullarına indirgenerek, meslek liselerinde okuyan öğrencilerin görmezden gelindiğini belirterek, "YÖK Genel Kurulunda meslek lisesi öğrencilerini sevindirecek bir düzenleme çıkmadı. Bu süreçte öğrenciler arasındaki fırsat eşitsizliğine son verilmemiş, meslek lisesi öğrencileri kaderlerine terkedilmiştir" dedi.

Özcan açıklamasında, öğrenciler arasında ayrım yapmanın, okuma haklarının ellerinden alınması anlamına geleceğini de belirterek, YÖK'ün katsayı adaletsizliğini gidermeyerek, meslek lisesi öğrencilerinin çığlıklarına kulak vermemesinin kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığına yol açtığını kaydetti.

Meslek liseli öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesine yönelik düzenlemeler yapılmamasının tarihi bir hata olduğunun ifade eden Özcan şunları kaydetti:

"Meslek Liseleri ve İmam-Hatip Okulları Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin okullarıdır ve burada okuyan öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin evlatlarıdır. Dolayısıyla İmam-Hatip okullarını 'öcü' olarak görmek, İmam-Hatip okullarında eğitim-öğretim yapan öğrencileri rejim açısından potansiyel tehlike olarak addetmek sağlıklı bir yaklaşım değildir."

Konuya ayrımcılık temelinden yaklaşarak, toplumu kamplara bölmenin ve meslek liselilere alerji duymanın yersiz olduğunu vurgulayan Özcan, "Türk Eğitim-Sen olarak, siyasi erki kararlı olmaya ve meslek liselilerin üniversiteye girişinde önlerini açacak düzenlemeler yapmak amacıyla, tüm olanaklarını seferber etmeye davet ediyoruz. Ne YÖK ne de siyasi erk, kendi çıkarları uğruna öğrencileri sisteme kurban etmemelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber