Karaman'da veli ve öğrencilerden okul tepkisi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Karaman'da 1974 yılında yapıldığı için yıkılıp yeniden inşaa edilen Şehit İsmail Erez İlköğretim Okulu binasının, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nin binayı lise binası olarak kullanmayı planladığını duyan veli ve öğrenciler, duruma tepki gösterdi.

Kırkbağ Mahallesi'nde 1974 yılında yapılan ve yaklaşık 200 öğrenci kapasiteli Şehit İsmail Erez İlköğretim Okulu, binanın eski ve fiziki yetersizliğinden dolayı 2010 yılında yıkıldı. Yerine yeniden yapılmak üzere, İl Özel İdaresi tarafından Selçuklu mimarisi özelliği taşıyan 2.5 milyona 25 derslikli okul binası yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de, 2012-2013 yılı eğitim-öğretim yılına açmayı planladığı Şehit İsmail Erez İlköğretim Okulu'nun, binasının daha kapsamlı ve yaklaşık 750 öğrenci kapasitesi olması nedeniyle binayı lise olarak kullanmak için İl Milli Eğitim Bakanlığı'na görüş belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bakanlığa sunduğu teklifi öğrenen mahalle sakinleri halen inşaatı devam eden okul önünde toplanıp duruma tepki gösterdi.

Şehit İsmail Erez İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin, okul binasının yıkılması nedeniyle geçici olarak çevredeki diğer ilköğretim okullarına gittiklerini belirten Mahalle Muhtarı Ahmet Kalaycı, İlköğretim olmadan, ortaöğretim olur mu Mahallemizde birçok kişi çocuklarını başka yerlerde okutmak zorunda kalınca adres değişikliğine gitmeye başladı. Bunun için sıkıntı yaşıyorlar. Eğer burası liseye dönüştürülürse, öğrenciler yine diğer okullara gitmek zorunda kalacak. Diğer okullar 3-4 kilometre uzaklıkta. Servisle gidip geliyor. Bazı velilerin servis ücretlerini ödeyecek durumları yok.diye konuştu.

Grup, daha sonra sesizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber