Polis, çete operasyonunun tüm ayrıntılarını kaydetti

İstanbul'da yürütülen bir soruşturmayla ilgili polis kamerası görüntülerinde operasyonun bütün ayrıntıları yer aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polislerin evlere girmeden önce yaptıkları hazırlıkları, adreslerde yapılan aramalarda silahların bulunması ve şüphelilerin gözaltına alınmaları polis kamerası tarafından kaydedildi. Soruşturma kapsamında el konulan silahlar emniyette sergilendi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrasya Feribotu'nun kaçırılması olayı ile tanınan Muhammet E.T'nin de aralarında bulunduğu 42 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 22 ayrı eylemin aydınlatıldığı belirtilerek operasyon kapsamında 1 adet mp-5 marka silah, biri ruhsatlı 30 adet tabanca, 1 adet havalı tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 7 av tüfeği, çok sayıda mermi, bir miktar hint keneviri ve bir adet kelepçe ele geçirildiği açıklandı. Gözaltına alınanlardan 3'ünün avukat, 3'ünün de gardiyan olduğu belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 42 kişiden ikisi serbest bırakılırken, kalan 40 şüpheli sabah adliyeye sevk edildi.

Soruşturmanın 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, tehdit, yağma, darp, adam yaralama, yargı görevini yapanları etkilemeye teşebbüs' gibi suçlar kapsamında yürütüldüğü açıklandı. Operasyona ilişkin polis kamerası görüntüleri de operasyon ayrıntılarını ortaya koydu. Operasyon timlerinin adreslere girmeden önce yaptıkları hazırlıklar, adreslere girişleri, yapılan aramalar, silahların bulunması ve şüphelilerin gözaltına alınması görüntülere yansıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber