BUGİAD Başkanı Er: Pazar çeşitliliği ihracatı artırıyor

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, ihracatçıların daralan Avrupa pazarlarını, yeni pazar arayışlarıyla telafi ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TİM'in mayıs ayı ihracat rakamlarını yazılı bir açıklama ile değerlendiren Er, Türkiye'nin Mayıs ayı ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.3 artışla 11 milyar 816 milyon 419 bin dolar olduğunu, yılın ilk 5 ayındaki ihracatın ise yüzde 10.31 artışla 59 milyar 833 milyon dolara yükseldiğini hatırlattı.

Türk ihracatçısının alternatif pazarlara yönelmesi sayesinde ihracatının daha da artacağına inandığını belirten BUGİAD Başkanı Er şunları dile getirdi: "Türk ihracatçılar daralan Avrupa pazarlarını yeni pazar arayışlarıyla telafi ediyorlar. Bizler büyümenin yolunun ihracattan geçtiğini biliyoruz. Küresel ekonomik dalgalanmaların devam etmesine rağmen Türkiye'nin ihracatı artmaya devam ediyor. Yerelde BUGİAD, Genelde TUSKON olarak bizler de üyelerimizin farklı pazarlara yönelmeleri adına organizasyonlar yapıyoruz. Bunların da meyveleri alınmaya başlandı. İhracatın artıp, ithalatın azalma eğilimi göstermesi cari açık açısından da sevindiricidir. Umudumuz bu sürecin devam etmesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber