Bursa ve Edirne özel eğitimde güçbirliği yapıyor

Bursa ve Edirne, özel eğitim okulları konusunda işbirliğine gidiyor. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Fikret Merter başkanlığındaki 17 kişilik bir heyet Bursa'ya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel eğitim okullarında incelemelere başlayan konuk heyete Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Şükrü Bildik ve Tahsin Yazır eşlik etti.

Özel eğitimin önemine vurgu yapan özel eğitimden Ssrumlu Şube Müdürü Şükrü Bildik, "Özel gereksinimi olan bireylerin, mümkün olan en erken dönemde, gereksinimlerine uygun eğitim ortamlarında, uygun yöntemler ve araç-gereçler kullanılarak desteklenmesi, var olan kapasitelerini en üst seviyede kullanabilmeleri açısından önemlidir. Ayrıca bu bireylerin toplumca kendilerinden beklenen rol ve sorumluluklar ile gelişimsel görevlerini yerine getirebilmeleri, kendilerine en uygun özel eğitim hizmetinden yararlanabilmelerine bağlıdır." dedi.

Bursa'nın özel eğitimde önemli bir yere geldiğini ifade eden Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Yazır ise şunları kaydetti: "Toplumumuzun yaklaşık olarak yüzde 2'si özel eğitime ihtiyaç duyuyor. Bu konuda hayırseverlerimizin desteği çok büyük. Bursalı hayırseverlerimizin katkısıyla kentimize özel eğitim konusunda birçok okul kazandırıldı. Sıra bekleyen öğrencimiz bulunmuyor. İller arasında yapılan bu güç birliğinin özel eğitimin gelişimine katkı sunacağına inanıyorum."

İki il arasında yapılan işbirliğinden memnuniyetini dile getiren Edirne İl Milli Eğitim Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Fikret Merter, işbirliği ile başarılı ve örnek uygulamaların yerinde incelenerek karşılıklı fikir alış verişi sağlanacağını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber