Şahinbey'de 110 milyon TL'lik kamulaştırma yapılacak

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2012 yılında 110 milyon TL'lik kamulaştırma yapacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey Belediyesi'nin haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Tahmazoğlu, meclis gündemi açılmadan, kentsel dönüşüm, konut çalışmaları, sokak sağlıklaştırma, sosyal ve kültürel etkinlikler, asfalt ve kilittaşı çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

2012 yılı için 60 Milyon TL kamulaştırma bütçesi belirlediklerini ifade eden Tahmazoğlu, ?Kamulaştırma çalışmaları için belirlediğimiz 60 milyon TL'nin 50 milyon Tl'sini yılın ilk 5 ayında kullandık. Bu yıl için kentsel dönüşüm alanlarımız ve Yeşilvadi Projesi kapsamında ciddi kamulaştırmalar yapacağız. Geri kalan 7 ay için kalan 10 milyon TL yetmeyeceği için ilgili müdürlüğümüze 50 Milyon TL ek bütçe aktararak, 2012 yılı içinde 110 milyon TL kamulaştırma bütçesi belirlemiş ve kamulaştırma yapmış olacağız.? dedi.

Makine Sanatkarları Oda Başkanı ve Şahinbey Belediyesi CHP Meclis üyesi Mustafa Şahin, 16 Mayıs'ta doğalgaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamayı hatırlatarak, ?Bu patlamada üç arkadaşımız vefat etmiş ve beş arkadaşımız yaralanmıştır. Eski garajlardaki bu işyerleri iş güvenliği ve çalışma koşulları açısından yeterli değildir. Şehrin içindeki bu elverişsiz iş yerleri aslında çok daha önceki yıllarda şehrin dışına alınmalıydı. Bu güne kadar bu soruna el atılmamış, evler ve işyerleri iç içe girmiştir. Bu nedenle olumsuz hadiseler yaşanmaktadır. Bağlarbaşı mevkiinde bir sanayi sitesi yapma fikri sayın başkanımız Mehmet Tahmazoğlu tarafından gündeme getirilmiştir. Bu konuya esnaf odası iktidarı ve muhalefetiyle olumlu yönde destek vermiştir. Eski garajlar bölgesinde yaşanan bu talihsiz patlama bu projenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu projeyi gerçekleştirecek olan sayın başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber