Manavgat'ta 216 kilo atık pil toplandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde en fazla atık pil toplayan okul ve öğrencileri kupa ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencilerin hazırladığı proje kapsamında ilçe genelinde 216 kilogram atik pil toplandığı bildirildi. Manavgat Lisesi konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısı sonrası en fazla atık pil toplayan okul ve öğrencilere kupa ve plaket takdim edildi.

Manavgat Mesleki Eğitim Merkezi topladığı 48,3 kilogram atık pille birinci, Manavgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi 32 kilogramla ikinci ve Manavgat İMKB İlköğretim Okulu ise 20,2 kilogramla üçüncü oldu. Dereceye giren okul müdürleri ve öğrencilerin kupa ve teşekkür belgelerini Manavgat Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, Şube Müdürü Hüseyin Bal, Okul Müdürü Mehmet Eroğlu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri verdi. Programda proje koordinatörü Mehmet Ertekin, atık pillerin doğaya, insanlara ve canlılara verdiği zarar hakkında bilgilendirme yaptı.

Türkiye'nin yıllık 10 bin ton pil ithal ettiğini belirten Okul Müdürü Mehmet Eroğlu, ithal edilen pilin yüzde 2'nin ancak geri toplanabildiğini söyledi. Atik pilleri gelişi güzel herkesin toplayamadığını altını çizen Eroğlu, şarjlı pillerin diğer pillere göre çevreye daha az zarar verdiğini ifade etti.

Manavgat'ta topladıkları 216 kilogram atık pilin ilçede binde birine bile tekabül etmediğine işaret eden Eroğlu, atık pillerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sözleşme yaptığı Taşınabilir Pil Üretici ve İthalatçılar Derneği(TAP) gibi kuruluşların yapabildiğini kaydetti. Eroğlu, "Atık pilleri çöpe atmak, toprağa gömmek, suya atmak ve yakmak çok tehlikeli. Şarjlı olmayan pilleri şarj yapmak için uğraşmakta çok tehlikeli. Çocuklarımızın atık pilleri ağızlarına almalarına engel olalım. Çocukların ağızlarına atık pil alması ve ağızla teması çoğu zaman ölümle sonuçlanabilir. Bozuk paraların yanına konan sıfır piller kısa devre yapacağı için bir anda boşalabilir. Yeni pillerin kısa devre yapmaması için bozuk para ve metal parçalarının yanına koymayalım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber