Midyat'ta mahkûmların el işi sergisi açıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde M Tipi Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülerce yapılan el işi ürünlerin sergisi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir hafta açık kalacak olan sergiye vatandaşlar ilgi gösterdi.

Belediye Kültürevi'nde düzenlenen serginin açılışına Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Batman'ın Gercüş Kaymakamı Halit Mengi, Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, belediye başkanı Şehmus Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Saim Bağcı, daire amirleri, hakimler ve savcılar, cezaevi yetkilileri ve personeli, sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Cezaevi İkinci Müdürü Cemal Aslan, ?Cezaevlerinde apayrı bir dünya vardır, içerde zaman yavaş geçer, dışarıda ise gürül dürül akan bir dünya vardır. Dışarıda gürül gürül akan bir dünyanın varlığını bilmek içerde yavaş geçen zaman içerisinde yaşamı çekilmez kılar. İşte ceza çekmenin küçük ayrıntısında burada yatar. Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun hükümlü ve tutuklularının bu zaman içerisinde bir an bu yaşamdan uzaklaşarak el emeği göz nuru yapmış oldukları el işi sergisine hoş geldiniz.? diye konuştu.

Midyat M Tipi Cezaevi'nde bulunan yaklaşık 100 tutuklu ve hükümlü tarafından yapılan bir birinden seçkin ürünler sergilendi. Sergide yağlı tablolardan, duvar saatlerine, gemilerden, el işi tablolara kadar birçok ürün katılımcıların beğenisine sunuldu. Bir hafta açık kalacak sergide satılan ürünle tutuklu ve hükümlülere verilecek.

Öte yandan sergiye katılan protokol üyelerine Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve Başsavcı Şaban Yılmaz tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Serginin sonunda protokol üyeleri hatıra fotoğraf çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber