Dünyanın farklı ülkelerinden 50'e yakın öğrenci Diyarbakır'a geldi

Diyarbakır Atatürk Stadı'nda bu akşam yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleşecek kültür şöleni için dünyanın farklı ülkelerinden 50'e yakın öğrenci Diyarbakır'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenciler, şölen düzenlenen şehirlerdeki protokol ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda öğrenciler, Diyarbakır Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Selahattin Menteş'i makamında ziyaret etti. Menteş, kendisine çiçek getiren öğrencileri kapıda karşıladı.

Ziyarette öğrencilere kültür şöleninin sponsorlarından Nehir Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İbrahim Köklükaya ile Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Alaaddin Korkutata da eşlik etti. Diyarbakır Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Selahattin Menteş, öğrencilerin Diyarbakır'da olmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, Türkçe Olimpiyatları'nın ülkenin en önemli organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Kültür şöleninin Diyarbakır'da yapılıyor olmasının, şehrin gündemini değiştirdiğini anlatan Menteş, Gabon'dan Hatia, Bosna Hersek'ten Merisa ve Kenya'dan gelen Hatim isimli öğrencilere Türkçe öğrenip konuştukları için teşekkür etti. Menteş, öğrencilere adli yargı hakkında bilgi verdi. Menteş'in sorusu üzerine, Bosnalı Merisa doktor ya da mimar, Kenyalı Hatim doktor, Gabonlu Hatia ise avukat olmak istediğini söyledi.

Nehir Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İbrahim Köklükaya ise kültür şöleninin ?İnsanlık el ele bayram o bayram ola' sloganıyla yapıldığını hatırlattı. Köklükaya, şölen sayesinde Türkiye'de öğrencilerin Avrupa ülkelerine bakışını değiştirdiğini, dünyayı yakından tanıma imkanı bulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber