Süleyman Şah ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokol imzaladı

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Süleyman Şah Üniversitesi arasında farklı alanlarda işbirliği öngören protokol Sultanahmet Rast Otel'de İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz tarafından imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Süleyman Şah Üniversitesi arasında farklı alanlarda işbirliği öngören protokol Sultanahmet Rast Otel'de İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ile Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol ile her iki kurumun öğretim üyeleri, elemanları, yardımcıları, araştırmacıları, eğiticileri ve öğrencileri arasındaki işbirliğinin teşvik edilmesi, mevcut olanların geliştirilmesi, araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımının sağlanması ve bunların yayımlanması, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerinin birbirlerine aktarılması hedeflenmekte. Protokolle hayata geçirilecek olan ?Dünya İstanbul'da? ve ?Uluslararası Gönül Köprüsü? projeleri ile İstanbul'da 243 ilk ve ortaöğretim kurumu dünyanın 243 ülkesi ile eşleştirilecek ve bu okullarda oluşturulacak uluslararası kültür köşeleri ile öğrencilerin yabancı ülkelerden gelecek misafirler ile buluşmaları ve düzenlenecek etkinlikler aracılığıyla dünya ile kaynaşmaları sağlanacak.

Protokol töreninde bir konuşma yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Süleyman Şah Üniversitesi ile ?Dünya İstanbul'da', ?Uluslararası Gönül Köprüsü', ?Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında Girişimcilik' ve ?Lise Öğrencilerine Yönelik Finans Okuryazarlığı' olmak üzere dört alanda işbirliği yaptıklarını belirterek, projelerin hem ulusal hem de uluslararası hedef kitleye hitap ettiğini dile getirdi. ?Dünya İstanbul'da ve ?Uluslararası Gönül Köprüsü' projeleri ile İstanbul'un diğer kentlerle olan irtibatının daha da güçlendirileceğini ifade eden Yıldız, ?Hayata geçireceğimiz projeler yurtdışında yaşayanlarla gönül bağının kurulması noktasında önemli görevler üstlenecek.? dedi. Yıldız hayata geçirilecek ?Mesleki ve Teknik Eğitim Alanında Girişimcilik' ve ?Lise Öğrencilerine Yönelik Finans Okuryazarlığı' projeleri ile de öğrencilere girişimcilik ve finans konularında temel yaşama becerileri kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ın ardından söz alan Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Hüseyin Ekiz dört alanda hayata geçirilecek protokolün sadece bu alanlarla sınırlı kalmamasını dilediğini belirterek, ?İşbirliğimizin farklı alanlarda da devam etmesini temenni ediyorum. Süleyman Şah Üniversitesi olarak sosyal bilimler alanında tematik bir üniversite olduğumuz için farklı kurumlarla özellikle de Milli Eğitim camiası ile yapacağımız işbirlikleri bizler için motive edici bir nitelik taşıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber