Öğretmenlere ek ders getiren yasa TBMM'de...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, öğretmenlere ek ders imkanı getiren yasa tasarısını TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

Hükümet, 'Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Yüksek ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri ile İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri İle Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı TBMM'ye gönderdi.

Yasa ve yürürlük dahil 4 maddeden oluşan yasa tasarısıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlere, asli görevlerini aksatmamaları şartıyla azami ders görevleri dışında olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yüksek öğretim kurumlarında ek ders görevi verilebilecek.

Tasarının gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"439 sayılı kanunun 9. maddesinin ikinci fıkrasında yer alan 'Öğretmenlik veya Milli Eğitim hizmetlerinde 25 yılı tamamlayanlara muvafakat etmedikleri takdirde ek ders verilemez' hükmü, öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde çeşitli güçlüklerin yaşanmasına yol açmakta, bu durum da eğitim-öğretim hizmetlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle tasarı ile gerek ihtiyaç duyulan öğretmenlerin ilgili kurumlarda görev alabilmeleri, gerekse öğretmen norm kadrolarının belirlenmesinde yaşanan güçlüklerin giderilmesi yoluyla eğitim-öğretim hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde sürdürülmesinin sağlanması öngörülmüştür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber