Ressam İnci Okay, 23. sergisini Kapadokya'da açtı

Türkiye'nin önemli ressamlarından İnci Okay, ?Sevgi' isimli 23. kişisel resim sergisini, dünyaca ünlü kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya'da açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da yaşayan ünlü ressam İnci Okay, sinema sanatçısı kardeşi Yaman Okay ile iki ağabeyini kanserden kaybettikten bir süre sonra da kendisinin meme kanseri olduğunu öğrenir. Erken teşhis ve doktorlarının tavsiyesi ile resme devam etmesi ile kanserden kurtulan İnci Okay, 1. Levent'te bulunan evinde kurduğu atölyede de genç ressamlara eğitim vermeye devam etmiş.

Kapadokya'ya daha önce bir kez geldiğini ve hayran kaldığını belirten İnci Okay, Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesinde kaya evlerin restorasyonu ile oluşturulan butik otel tarzındaki Museum Otel'den gelen sergi teklifini hiç düşünmeden, büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.

30 Haziran 2012 Cumartesi gününe kadar gezilebilecek olan sergisinin ana temasını ?sevgi' olarak belirlediğini ifade eden Okay ?Burada yer verdiğim 31 eserimin ruhunda sevgi bulunuyor. Figüratif çalışmalarımı, düşsel gerçeklik üzerine gerçekleştiriyorum. İç dünyamı da yansıtan resimlerimde sevinç, hüzün, yaşam coşkusu, duyarlılık gibi temalar bi rarada yer alıyor. " dedi.

Serginin açılışı dolayısıyla düzenlenen kokteyle, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yücel Menekşe ile davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber