Polis, Eskişehir'de kameralardan tespit ettiği hırsızı, İzmir'de yakaladı

Eskişehir'de geçtiğimiz günlerde bir kuyumcu dükkanından 116 bin liralık ziynet eşyasını çalarak kayıplara karıştığı iddia edilen zanlı, polisin yaptığı titiz çalışma sonucu İzmir'de yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir eğlence yerinde çaldığı paraları harcarken yakayı ele veren şüphelinin 42 dosyada kaydı olduğu ve hırsızlıktan arandığı ortaya çıktı.

Eskişehir Kuyumcular Çarşısı'nda 30 Mayıs tarihinde meydana gelen hırsızlık olayında bir kuyumcu dükkânından yaklaşık 116 bin liralık ziynet eşyası çalındı. Şüpheli şahıs olayın ardından kayıplara karıştı. Sabah saatlerinde işyerine gelen kuyumcu altınlarının çalındığını fark etmesi üzerine durumu polise bildirdi. Bölgede bulunan 30 farklı MOBESE kamerasını inceleyen ekipler, olayı gerçekleştiren şahsın kuyumcu dükkânına yakın bir yere arabasını park ettiği tespit etti. Kameralardan araca binerek ayrıldığı belirlenen şahsın, araç bilgileri Plaka Takip Sistemi(PTS)'ne takıldı. Bunun üzerine, aracın geçtiği güzergâhlarda incelemelerde bulunan ekipler, aracın Sivrihisar İlçesinden Afyon - Uşak- Manisa üzerinde İzmir'e gittiğini tespit etti. Şüphelinin yakalanması için özel bir ekip görevlendiren Eskişehir Emniyeti, takip sisteminden elde edilen bilgiler sayesinde şahsın kimlik bilgilerine ulaştı. Ekipler, bu doğrultuda şahsın gideceği Manisa ve İzmir illerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yapılan incelemeler sonucunda İzmir'in Eşrefpaşa semtinde bir eğlence mekanında çaldığı paralarla yakalanan şüpheli S.B (32), yapılan GBT sorgulamasında 43 adet hırsızlık ve çeşitli suçlardan kaydı olduğu, ayrıca Manisa ili Soma ilçesinden ve Balıkesir ili Bandırma ilçesinden aynı yöntemle kuyumculardan hırsızlık olayına karıştığı ve arandığı tespit edildi. Ayrıca üzerinden Erdem S. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi üzerine kendi fotoğrafının bulunduğu sahte belgelere üst aramasında elde edilen S.B. adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber