3. köprüde raylı sistem de olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin en uzun atıksu tünelinin tamamlanmasıyla ilgili Silivri'de düzenlenen törene katıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin en uzun atıksu tünelinin tamamlanmasıyla ilgili Silivri'de düzenlenen törene katıldı. Topbaş, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

" RAYLI SİSTEM DE VAR İÇİNDE. GELECEKTE İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA DEVREYE SOKULACAK "

Topbaş, soru üzerine üçüncü köprüyle ilgili bilgiler verdi. İhalenin yapıldığını anlatan Topbaş, "Fatih Sultan Mehmet köprüsünden günde 30 bin TIR ve kamyonun geçtiğini düşünürseniz, trafik ve hava şartlarını da dikkate alırsanız, ciddi bir problem yaşanmakta. Bu bakımdan İstanbul'da üçüncü köprü kararı verildi ihalesi yapıldı. Bir yüklenici firma bu işi aldı. Tabii İstanbul için bunu önemsiyoruz çünkü raylı sistem de var içinde. Gelecekte ihtiyaç duyulduğunda bu devreye sokulacak. Belki Doğu Karadeniz'den gelebilecek raylı sistemlerle yük taşımacılığına hizmet verecek. İstanbul'a nefes aldıracak. Niye ? Birincisi Kanal İstanbul'un İstanbul'a gelen bölgesindeki bazı noktalarla birleşmesi var. Yeni iki şehirle birleşmesi var bu anlamda önemli . Diğer anlamda da İstanbul'daki diğer vasıtaların kent trafiğindeki yoğunluğunu alması açısından çok önemli" dedi. 3. köprünün gecikmesi halinde 5 - 10 yıl sonra trafiğin önüne geçilemeyeceğini anlatan Topbaş, "Ulaşım sistemlerinde esasında öngörülü olarak hareket edip öne geçmeniz gerekiyor. Aksi halde, hep baskın yersiniz. Bu bakımdan bu konuyu çok önemsiyoruz. İstanbul için önemli bir kazanım " diye konuştu

Topbaş, kent merkezine uzak bölgelerde oturanların kent merkezine girmeden bu köprüyü kullanacaklarını da belirtti.

" OTOBÜSLERDEN VE DURAKLARDAN NE İSTİYORSUNUZ ? "

Başkan Topbaş, İETT araçlarının korsan gösteri ve maçlarda yaşanan olaylarda zarar görmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtladı. Topbaş, " Bu otobüslere yönelik bazı zamanlarda birtakım saldırılar olmakta. Bu kamu malı. Bu hepimizin kullandığı bir ulaşım sistemi. Yaptıkları hareketler verdikleri zararlar bütün milletimizin ve İstanbullunun kesesine zarar vermekte. Maç günlerinde derbilerde ortaya çıkan nahoş görüntüler otobüslere ve duraklara kadar yanısıyor. Yani otobüsten ne istiyorsunuz ? Duraktan ne istiyorsunuz ? Belki kullanarak geliyorsunuz giderken yıkarak kırarak gidilmez " dedi. Bunun doğru bir davranış olmadığını dile getiren Topbaş, " Bu doğru bir davranış değil ve karşılıksız da kalmaması lazım. Bu konuda da tabii ki kulüplere ve tespit edilen kişilere İETT kurumu kendisi kurumsal davalarını açıyor. Molotof atılanlar var. Tespit edilenlere dava açılıyor. Sadece amme malına zarar vermekten öte maddi ve manevi tazminat davaları gelir diyebiliyoruz. Bunlar da kurumun kendi haklarını koruma açısından açtığı davalardır. Burada tavsiyemiz düşüncemiz kamu malına zarar verilmemesi. Bunlar hepimizin halkımızın dişinden tırnağından arttırarak edindiği değerler ve bize hizmet veren unsurlar. Sahip çıkmak lazım diyorum " dedi. İstanbul'da otobüslerin yenilendiğini ve yakında hizmet verecek 100 otobüsün plaka işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Topbaş, "Şehir yeni otobüslerine kavuşuyor " şeklinde konuştu.

OTOBÜSLERİN UĞRADIĞI HASARIN MALİYETİ 1 MİLYON 115 BİN 613 LİRA

İETT'nin 2004'ten bu yana hasara uğrayan otobüs sayısı bin 717. Açılan dava sayısı ise 42'ye ulaştı. Bugüne kadar sadece otobüslerde oluşan hasarın maliyeti, 1 milyon 115 bin 613 lira. İETT bu tür saldırılar sonrasında kamu malına zarar verenler hakkında suç duyurusunda bulunarak kamu davası açılmasını sağlıyor. Açılan kamu davalarında faillerin belli olmasının ardından kamu zararlarının tahsili için, icra takibi yapılıyor. Ödeme yapılmaması halinde ise alacak haciz yoluyla tahsil ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber