Batman Çayı'nda boğulmalara karşı Kürtçe ve Türkçe anons

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri, boğulma vakalarının yaşanmaması için dere ve çay kenarlarında uyarı anonsları yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Çayı kenarına giden arama kurtarma ekipleri, burada serinlemek için yüzen vatandaşlara Kürtçe ve Türkçe anonslarla uyarıda bulundu.

Çay kenarına dikilen tabelaları dikkate almayarak suya giren vatandaşlara anonslarla uyarıda bulunan ekipler, her gün saat 15-16.00 sıralarında Batman Baraj kapaklarının açıldığını ve su seviyesinin yükseldiğine dikkat çekti.

Her yıl Batman Çayı ve Dicle Nehri'ne serinlemek amacıyla giren onlarca kişinin boğulduğuna dikkat çeken İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli Arama Kurtarma Şefi Emin Avcı, ?Her yıl onlarca boğulma olayı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu boğulma vakalarının önüne geçmek için uyarıcı tabelalar astık, bunun dışında gün boyu çay kenarı ve Dicle Nehri kıyılarında gezerek uyarı anonslarını yapıyoruz.? dedi.

Türkçe anonsla beraber Kürtçe anons da yaptıklarını belirten Arama Kurtarma Şefi Emin Avcı, ?Türkçe bilmeyen çocuklar açısından Kürtçe anons yapıyoruz. Velilerden, çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Ne kadar yüzme bilseler bile dere yatakları yüzmek için tehlikeli oluyor. Serinlemek için havuzları tercih etmelerini istiyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber