Yeşiltepe ÇATOM yıl sonu sergisi düzenlendi

Batman Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan Yeşiltepe Çağdaş Toplum Merkezi (ÇATOM)'nin dönem sonu çalışmaları, düzenlenen etkinlikle sergilendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinliğe; Vali Ahmet Turhan, eşi Nuran Turhan, il jandarma komutanının eşi Şerife Uysal, Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve eşi, Batman Üniversitesi rektörünün eşi Emine Uluçam katıldı. Vali Ahmet Turhan'ın kurdeleyi kesmesinin ardından, Yunus Emre İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinin 'Çayda Çıra' oyunları ilgiyle izlendi.

Sergide; el sanatları, ebru, giyim vb. çalışmalar yer aldı. Bir süre sergiyi gezen Vali Turhan ve beraberindekiler, çalışmalar hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Daha sonra Yeşiltepe ÇATOM binasını gezen Vali Turhan ve beraberindekiler, gitar dersi alan öğrencilerin şarkılarını dinledi. Vali Turhan, gitarı eline alarak bir kursiyerden gitar dersi aldı. Gitar çalan öğrencilerin çalışmalarını çok beğendiğini ifade eden Turhan, 13 kursiyerin her birine gitar sözü vererek gitarların en geç çarşamba günü teslim edileceğini söyledi.

Proje sorumlusu Deniz Yıldız, Yeşiltepe ÇATOM'da proje kapsamında el sanatları, ebru, gitar, bağlama, bilgisayar, okuma yazma, masa tenisi, satranç ve giyim gibi 16 çeşit kurs verildiğini, bu projelerde 130 bayan ve 150 ilköğretim okulu öğrencisinin kurs gördüğünü ve bir dönemlik eğitimin 8 ay sürdüğünü belirtti.

Ayrıca, Yeşiltepe ÇATOM'da kursiyerlerin ürettiği ürünlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı fuarda sergilenerek satışa sunulduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber