Alo atık hattı ve atık toplama aracı tanıtıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde yeni hizmete giren Alo Atık Hattı 247 00 08 ile Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya-Atık Pil Toplama Aracı'nın tanıtımını yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Yavuz Özcan Parkı'nda atıkların geri kazanımı, sinekle mücadele, hava ve deniz kirliliğine ilişkin halkı bilgilendirici broşürler dağıttı. Etkinlikte Alo Atık Hattı 247 00 08 ile Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya-Atık Pil Toplama Aracı konusunda halk bilgilendirildi. Atık Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğü yetkilileri, 247 00 08 Alo Atık Hattı'nın aranması halinde ambalaj, pil, elektronik atıklar, bilgisel atık yağlar, atık lastikler, madeni atık yağlar gibi geri kazanılabilir atıkların ilgili belediye ve firmalar tarafından alınmasının sağlandığını söyledi.

Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya-Atık Pil Toplama Aracı'nın da sadece elektronik eşya atıkları ve pillerin toplanması konusunda hizmet vereceğini belirtti. Vatandaşların bildirmesi halinde aracın atıkları hafta içi mesai saatleri içerisinde bildirdikleri adresten alacağı ve geri kazanım tesislerine iletilmesini sağlayacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber