AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, kongre öncesi ilçe başkanlarıyla buluştu

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 4. Olağan İl Kongresi'nden önce ilçe başkanlarıyla biraraya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kongreyi kazanarak görevini sürdürmek istediğini belirten Akay, "Ben 30 ilçe başkanıma dün de güvendim, bugün de güveniyorum." dedi.

İl Başkanı Akay, 9 Haziran 2012 Cumartesi günü yapılacak olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı kongresiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu amaçla düzenlenen toplantıya eşi Serpil Akay'ın yanısıra Bayındır, Beydağ, Bergama, Buca, Ödemiş, Kiraz, Bayraklı, Karşıyaka, Torbalı, Çeşme, Seferihisar, Konak, Gaziemir, Selçuk, Bornova, Menderes, Narlıdere, Tire, Kemalpaşa, Çiğli, Karabağlar, Balçova ve Aliağa ilçe başkanları katıldı. Kongrenin coşkulu geçmesi için her türlü hazırlığı yaptıklarını söyleyen Akay, ?Seçilmiş il başkanı olarak devam etmek istiyorum. Uç beyi diye tabir ettiğimiz ilçe başkanlarıma, il yönetim kuruluma, gençlik ve kadın kollarına, süreçte gösterdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. İzmir'de 277 bin üye sayısına ulaştık. Genel merkezimin istediği gibi seçmen sayısının yüzde 10'una ulaşmak istiyoruz. İzmir'de hedefimiz, 290 bin üyeye ulaşmaktır. Ben 30 ilçe başkanıma dün de güvendim, bugün de güveniyorum. Biz bu yola birlikte çıktık, birlikte yürüyoruz." şeklinde konuştu.

Geçen pazar günü kongrelerini yapan MHP ve CHP'nin yeni il başkanlarını da tebrik eden Akay, ?Bundan sonraki süreçte İzmir için üretilmesi gereken politikalar hakkında sayın mevkidaşlarımla birlikte, kavgaya girmeden, bir masa etrafında toplanarak çalışmayı bir erdem olarak görüyorum.? dedi. Başbakan Erdoğan'ın katılacağı kongrenin, İstanbul il kongresine benzer coşkuda geçeceğini belirten Ömer Cihat Akay, şunları söyledi: ?Başbakanımız için iki hazırlığımız var. Birincisi Halkapınar Spor Salonu'ndaki kongremiz, ikincisi de 771 tesisin açılış programıdır. Başbakanımız, kongremizin ardından Atatürk Stadı'nın yan tarafında kurulacak alanda 711 tesisin açılışlarını gerçekleştirecek. Başbakanımız'ı memnun edecek, mutlu edecek bir aktiviteyle karşılamak istiyoruz.?

Kongrede aday olmaya hazırlanan Abdullah Tekbaş ile ilgili bir soruyu da cevaplayan AK Parti İl Başkanı Akay, ?Herkes aday olabilir. Demokratik hakkını kullanır, seçime girer oyunu alır, aynı zamanda boyunun ölçüsünü alır.? diye konuştu.

İlçe başkanları adına konuşan AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özdan da Akay'ın arkasında olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber