Gebze, 12 Haziran'daki Türkçe Olimpiyatları'na hazırlanıyor

Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesindeki Türkçe Olimpiyatları 12 Haziranda gerçekleşecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

135 ülkeden binlerce öğrencinin katılacağı Türkçe Olimpiyatları ile ilgili ilk toplantı Kent Meydanı Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze İlçe Kaymakamı Salih Karabulut, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Özel ve komisyon üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında etkinlik ile ilgili geniş bilgi verildi.

Gebze'de gerçekleşecek Türkçe Olimpiyatı'nın bölge için çok önemli olduğuna değinen Kaymakam Karabulut, ?Saygıyı, sevgiyi, hoş görüyü bir araya getirecek bir nesil yetişiyor. Türkçe Olimpiyatlarının düzenlenmesi ile Türkçemiz küresel ölçekte bir itibar kazanmaktadır. Türkçeyi dünyanın her ülkesinde konuşacak bir dil haline getirdiğimizde, bu al bayrağımızın o ülkelerde dalgalanacağından eminim.? diye konuştu.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de Gebze'nin 45 ilden büyük bir ilçe olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Burada Türkçe Olimpiyatları'nın yapılması Gebze'ye verilen önemin bariz göstergesidir. Türk milleti olarak dünyada insanlarını sömürge altına almak için hiçbir faaliyetimiz olmamıştır. Biz çok önemli bir imparatorluğun evlatları, torunlarıyız. Sevgi, hoşgörü ve saygıyı temsil eden Osmanlı İmparatorluğ'unun evlatları olarak bugün bize yakışanı yapıyor, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan herkesin yardımına koşuyoruz. Buna başlanıldığında ne zorluklar çekildiğini görüyoruz. O gün kıştı, bugün baharı yaşıyoruz, yarın yazı yaşayacağız ama kışı unutmayacağız, baharın kıymetini bileceğiz.? dedi.

"Bugün bu hizmet yarışında sadece Anadolu'nun fedakar gençleri değil, oradaki okulları bitirip, dünyanın çeşitli ülkelerinde üniversite eğitimini tamamlayıp geri dönen o coğrafyanın insanları da bizim bayrağımızı dalgalandırmak için çalışıyor. Adetlerimizi, göreneklerimizi, kültürümüzü ve tabii ki dilimizi artık bizler değil, oralardan yetişmiş gençler kardeşlerine aktarıyor. Artık hicret seferberliği sadece Türkiye'den değil, dünyanın dört bir tarafındaki okullardan mezunlarla daha da büyümektedir." diyen Köşker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık kendi kabuğuna çekilmiş bir ülke değiliz. Dille başlayan ve kültürel alışverişlerle devam eden gayretlerin sonucunu görüyoruz. Bugün yüzbinleri bulan bu nesil, yarın milyonları bulacaktır. Türkçe bilmek artık bir ayrıcalıktır. Bu dostluk ve kardeşliğin pekişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş da bu organizasyon sayesinde hem bir kültürel paylaşım, etkileşim, hem de birlikteliğin ortaya çıktığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber