Erdoğan: Lahmacunu Ermenilere kaptırmayız

Ermenilerin 6. Orta Avrupa Gıda Kongresi'nde lahmacunu kendi yemekleri gibi tanıtmasıyla başlayan "Lahmacun Türkiye'nin mi Ermenistan'ın mı?" tartışmalarına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir lahmacun fırınında ocak başına geçip lahmacun pişiren Erdoğan ?Lahmacun Anadolu topraklarının malıdır, Anadolu'ya ait Türk mutfak kültürüne sahip çıkmalıyız.? dedi.

Son günlerde dünya kamuoyunda büyük ses getiren ve bilim dünyasında çeşitli tartışmalara neden olan Türk mutfak kültürünün en önemli yemekleri arasında yer alan ve sadece Gaziantep'te günlük tüketimin 50-60 bin adet olduğu ifade edilen lahmacun tartışmasına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da dahil oldu. Lahmacunun Anadolu topraklarının ürünü olduğunu belirterek Türk yemek kültürüne ait bütün yemeklerin uluslararası tescil işlemlerini yapılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, Gaziantep'te Guzu adlı lahmacun lokantasında düzenlediği basın toplantısında kolları sıvayarak fırının başına geçti. Uzun kürekle fırına bir süre lahmacun süren Erdoğan, ?Dün Yunanlılar baklavamıza, bugün de Ermeniler lahmacunumuza sahip çıkmaya çalışıyor, yarın başka milletler başka yemeklerimize ve kültürel değerlerimize sahip çıkacaktır. Bu nedenle tüm yemeklerimizin coğrafi işaretlerini almamız gerek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber