Bayram Oteli enkazından kurtarılan Japon gönüllüden Kimse Yok Mu'ya ziyaret

Van depreminde Bayram Oteli'nin enkazından sağ olarak kurtarılan ?AAR JAPAN? adlı yardım kuruluşu gönüllüsü Miyuki Konnai, Kimse Yok Mu Genel Merkezi'ni ziyaret etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu yöneticileriyle görüşmelerde bulunan Konnai, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade ederek "Daha önce Türkiye'ye üç defa geldim. Japonya'dan Türkiye'ye kimin gönderileceğine karar aşamasında kendimi ön plana çıkardım. Türkiye'de Japonya gibi deprem ülkesi ve yaşanan depreme çok üzülmüştüm. İlk olarak Erciş'e gittim ve ulaştığımızda birçok binanın harabe haline geldiğini gördüm. Gördüklerime çok şaşırmıştım çünkü Japonya'da böyle büyük bir enkaz daha önce hiç görmemiştim. Japonya'da yaşanan depremde Türkiye'den birçok insan ve Kimse Yok Mu ekibi yardım etmek için ülkemize gelmişti. Aynı duygularla bende bir an önce Türkiye'ye gelmek ve yardım etmek istedim, Kimse Yok Mu'yla birlikte yardım dağıtımlarında bulundum.? şeklinde konuştu.

?DEPREM SIRASINDA ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM ANCAK EN SEVDİĞİM ÜLKEDE OLDUĞUM İÇİN KENDİMİ RAHAT HİSSETTİM?

Kimse Yok Mu'yu ilk kez Japonya'da bulunan bir Türk Derneği'nde duyduğunu belirten Konnai, ?Kimse Yok Mu'nun dünyanın birçok yerinde şubesi var. Gönüllüleriyle birlikte ihtiyaç sırasına göre ve hızlı bir şekilde gerekli yardımları yapıyor. Bunların devamını diliyorum bende artık bir Kimse Yok Mu gönüllüsüyüm? diye konuştu.

Deprem olduğu sırada öleceğini düşündüğünü sözlerine ekleyen Konnai, ?Nasıl öleceğimizi bilmiyoruz araba kazası olabilir ya da başka bir şey. Böyle bir durumda en sevdiğim ülkede olduğum için kendimi rahat hissettim.? ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu Genel Sekreteri Celal Türkoğlu ise Japonya'da meydana gelen Tsunami ile derneğin arama kurtarma ekibi ?ASYA?nın ilk olarak bölgeye gidip hem arama kurtarma faaliyetlerinde bulunduğunu hem de ayni yardımların dağıtımını yaptığını ifade etti. Türkoğlu; Konnai'nin derneği ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber