Engelli aileleri emekli muhtarlardan çok maaş alıyor

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kargın, engelli ailelerinin emekli muhtarlardan daha çok para aldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda engellilerle ilgili yapılan düzenlemelerle birlikte evinde engelli olan ailelere devletin aylık 900 Lira civarında para ödediğini belirten Şereflikoçhisar Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kargın, yeni emekli olan bir muhtarın dahi bu kadar emekli parası alamadığını söyledi. Mevcut Hükümet'in engellilerle ilgili yaptığı düzenleme ile engelli bireylerin ve ailelerinin ciddi bir şekilde rahatlığa kavuştuğunu ifade eden Kargın, "Son 8 yıl içerisinde özürlüler artık aileye yük olmaktan çıktı. Özürlü bakan bir aile, sanki evde bir emeli varmış gibi eve bir maaş giriyor. Bu da hem aileyi hem de engelliyi ciddi bir şekilde rahata kavuşturuyor." diye konuştu.

Engelli hakları ile ilgili Türkiye'nin daha yeni yeni Avrupa ülkelerine ayak uydurduğuna da dikkat çeken Kargın, "Engellinin olduğu eve, evde bakım ve özürlü aylığı diye iki ayrı para giriyor. Bu da yaklaşık 900 lira yapıyor. Bu da bir hayli o aileyi rahatlatıyor. Bu uygulama ile engelli, engelli birey olmaktan çıkıyor. Ben muhtar olarak şu anda emekli olsam ancak o kadar maaş alırım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber