Alanya'da okulların güvenliği artırılacak

İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu ?Güvenli Okullar Projesi' çerçevesinde, gelecek yıl 4+4+4 eğitim sistemi için okullarda güvenlik önlemleri artırılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) ile milli eğitim şube müdürleri ve 39 okul müdürü ?Güvenli Okullar Projesi' çerçevesinden emniyet müdürlüğü konferans salonunda düzenlediği toplantıda, gelecek sezonda başlanacak olan 4+4+4 eğitim sisteminde alınacak güvenlik tedbirleri ele alındı. 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle okullarda öğrenciler, sabahçı ve öğlenci diye ayrılacak. Bu nedenle sabah erken, akşam geç saatlerde öğrencilerin okula giriş çıkışlarında güvenlik tedbirleri artırılacak.

Her okulun 2 polis memuru bulunuyor. Sistem nedeniyle, 78 olan polis sayısı artırılacak. Güvenlik kameraları bulunmayan okulların güvenlik kameralarını alması istendi. Çözünürlüğü yüksek güvenlik kameraların tercih edilmesi istenen okul müdürleri, bu konuda çalışma başlatacak.

TDP Büro Amiri Emniyet Amiri Esat Feryadi Doköz, müdürlere okul çevresindeki denetimler, ihbarların önemi ve okul polisliğinin sağladığı faydalar hakkında bilgi verdi. Doköz, okul çevresinde özellikle öğrencilere karşı işlenebilecek suçlarda mutlaka 155'e ihbarda bulunulmasını istedi. Doköz, ?Bu eğitim öğretim sezonu bitmek üzere. Biz okul müdürlerimiz ile hem bu sezonu değerlendirmek hem de gelecek sezon için neler yapılabileceği konusunda bir toplantı yaptık. Faydalı olduğuna inanıyorum. Bu toplantıları ileriki günlerde tekrar yaparak, çocuklarımızın daha güvenli bir eğitim almaları konusunda gereken her türlü önlemi alacağız.? dedi.

Polisin desteğinden mutluluk duyduklarını dile getiren müdürleri de okul çevrelerinde plakasız ve egzozu açık motosikletlerin azalmasına rağmen halen öğrencilerin ders sırasında dikkatlerini dağıtacak seviyede olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber