Hisarcık'ta velilere 4+4 sistemi anlatıldı

Yeni eğitim- öğretim döneminde devreye girecek olan 4+4+4 sistemi ile ilgili 4.Sınıf öğrenci velilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Velilerin kafasındaki soruları yanıtlamak ve sistemin genelini değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Atatürk ilköğretim okulu Müdürü Cemil Işık, ? Yeni eğitim-öğretim döneminde kademeli olarak uygulamaya konulacak olan 4+4+4 sisteminde bu yıl 4.Sınıfta olup, 5.Sınıfa geçecek olan öğrencilerinin önlerinde iki seçenek var. Bu öğrenciler sadece İmam Hatip Lisesi orta öğretim bölümüne kayıt yaptırabilirler, başka okulları tercih etme şansları yok. İkincisi, normal ortaokula yani ikinci dörde devam edebilirler. Bu aşamada 12 yıllık mecburi eğitim olduğu için bütün öğrencilerimiz mutlaka bu iki seçeneği kullanmak zorundalar. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde okulumuzda 5. Sınıf olmayacak. 5. Sınıf Cumhuriyet ilköğretim okulumuzda olacak. Cumhuriyet ilköğretim okulumuzda da ana sınıfı ve birinci sınıf olmayacak. İlçemizde ana sınıfı ve birinci sınıflar ise sadece Atatürk ilköğretim okulunda olacak. ? diye konuştu.

Daha sonra 4+4+4 sistemi hakkında velilerin sordukları sorular okul müdürü ve rehber öğretmenler tarafından cevaplandırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber