SODES'e binden fazla Proje Başvurusu Yapıldı

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 2012 yılı Sosyal Destek Programı (SODES)'na binden fazla proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'da yapılan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu toplantısında konuşan DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, 2012 yılında da SODES programının yoğun bir ilgi gördüğünü bildirdi. SODES'e toplam 1003 proje başvurusu yapıldığını belirten Cerrah, proje başvurularının bütçesinin ise 101 milyon 501bin 637 TL olduğunu belirtti.

Ajansa Hatay'dan 538, Kahramanmaraş'tan 281 ve Osmaniye'den 184 proje başvurusu yapıldığını kaydeden Cerrah, başvurularının 811'inin kamu kurum ve kuruluşları, 192'sinin ise sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldığını ifade etti.

Cerrah, 2014 yılından itibaren uygulanmak üzere hazırlıkları Kalkınma Bakanlığı tarafından sürdürülen yeni ulusal plan çalışmalarına paralel olarak ajans tarafından da yeni 'bölge planı' hazırlıklarına başlandığını aktardı.

Bu kapsamda, tüm ilçelerde kaymakamlıklarla koordinasyon içerisinde ?ilçe çalıştayları' yapıldığına işaret eden Cerrah, ?Şu ana kadar Afşin, Göksun, Elbistan, Reyhanlı, Kumlu, Düziçi, Toprakkale, Kadirli, Sumbas ve Hassa ilçelerinde gerçekleştirilen çalıştaylarda, ilçelerde yer alan kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile ilçelerimizin avantajları ve sorunları ile sorunlara yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantılar düzenlenmektedir. 27 Haziran 2012 tarihine kadar tüm ilçelerimizde tamamlanacak olan çalıştaylar sonucunda elde edilecek veriler, görüş ve öneriler ajansımız tarafından hazırlanacak 'bölge planı' için esas teşkil edecektir.? dedi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, faaliyetlerine başladığı andan itibaren Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde proje hazırlama ve geliştirme kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayan ajansın, bu konudaki çalışmalarına da devam ettiğini dile getirdi. Cerrah, bölgedeki tüm ilçelerde proje hazırlama ve geliştirme eğitimlerinin yapılmasına yönelik olarak yürütülen program kapsamında bugüne kadar 17 ilçede bu eğitimlerin tamamlandığını ve toplam 823 kişiye eğitim verildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber