Memurlar açlık grevine gidiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2005 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun tasarısını TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeyle başladığı gün BASK olarak açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

BASK Genel Başkanı Akay, Konfederasyon Genel Merkezi'nde Sosyal Sigortalar Reformu Yasa Tasarısı'nın son durumu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. "Emeklileri açlıktan, memurları yoksulluktan kurtarmak için yola çıkan iktidar, 2.5 yıl gibi kısa zamanda memurlara ve emeklililere hayatı zehir etmeyi başardı" diyen Akay, bu tasarının kanunlaşması durumunda, memurların tüm kazanılmış haklarının ellerinden alınacağını ifade etti. Akay, hükümetin hazırladığı tasanının gerçekte bir sosyal güvenlik yasası olmaktan çok 'sosyal afet ve sosyal yıkım' tasarısına benzediğini belirterek kamu çalışanlarına şöyle seslendi:
"Bir kap - kaçcı size ait olan bir çantıayı, alıp kaçsa ne yaparsınız., çevreden yardım ister, polis çağırırsınız. Kap - kaçcı tarzı ile hükümetin tarzı arasında içerik olarak hiçbir fark yoktur. Kap - kaçcının peşine düşmek boynumuzun borcudur. Tasarı kap - kaç anlayışı ile hazırlanmıştır. Bunları nerede bulursak yakalarına yapışalım, kazınılmış haklarımızın hesabını soralım. Bu hareketi sivil toplum hareketi haline getirelim."

Akay, TBMM alt komisyonda görüşülmekte olan tasanının değiştirilmeden genel kurula gelmesi durumunda açlık grevine başlayacaklarını söyledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akay, diğer sendikalararın birleşme çağrılarına sıcak baktıklarını, ancak genel bir eylem için zamanın kısıtlı olduğunu belirterek, "Biz işçi ve memur sendikaları ile siyasi partileri ziyaret etti. Sayın Deniz Baykal ile görüştük. Baykal, parlamentoda defansa devam edeceklerini söyledi. Tasanın Meclis tatile girene kadar yasalaşmamasını sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber