Halk eğitimin altın kızları: Hayatımıza renk geldi

Şanlıurfa'nın Viranşehir Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisini açtı. Sergide en büyük ilgiyi torun sahibi olan Müzeyyen Moğol, Zehra Mutlu, Avaş Saya ve Adalet Kaymaz isimli hanımlar gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Viranşehir Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisini açtı. Sergide en büyük ilgiyi torun sahibi olan Müzeyyen Moğol, Zehra Mutlu, Avaş Saya ve Adalet Kaymaz isimli hanımlar gördü. 'HEM'in altın kızları' lakaplı nineler kurs sayesinde hem yeni arkadaşlıklar kurduklarını hem zamanlarını dolu dolu geçirdiklerini hem de hem de para kazandıklarını dile getirdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Turgut, açılışta yaptığı konuşmada, 8 ayrı merkezde 30 ayrı branşta kurs açtıklarını belirterek, bu kurslara 500 kişinin katıldığını söyledi.

Açılışı Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ve daire amirleri tarafından yapılan Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisinde binlerce kıyafet, el işi, takılar, süs eşyaları, çeyizlik ve resimler sergileniyor. Halk Eğitim Merkezi salonlarında açılan sergi bir hafta boyunca açık kalacak.

Serginin gözdeleri ise torun sahibi olan Müzeyyen Moğol, Zehra Mutlu, Avaş Saya ve Adalet Kaymaz isimli hanımlar oldu. Bu yaşta hem meslek sahibi olduklarını hem de aile geçimlerine katkı sağladıklarını belirten 'HEM'in altın kızları' lakaplı nineler diğer kursiyerler tarafından böyle hitap edilmekten de memnun olduklarını söyledi.

Mahalli kıyafetler yanı sıra modern elbise biçki ve dikişlerini 6 ay boyunca öğrendiklerini dile getiren Müzeyyen Moğol, kurs esnasında yeni arkadaşlıklar kurduklarını, zamanlarının en verimli yıllarını bu kurs merkezinde yaşadıklarını belirtti. Moğol, ?Biz hocalarımızdan çok razıyız. Kızlarımıza çeyiz yapıyoruz aile ortamında. Biz evlerimizde boş dururken artık hem zamanımız iyi geçiyor, hem de para kazanıyoruz. Buraya gelerek aktivitelerimiz artmış oldu. Kumaşı biçmek ve dikmekten büyük zevk alıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber