AK Partili Bal: Demirel'in tecrübeleri, darbelerin ruhunu anlamak için önemli

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, TBMM Darbeleri Araştırma ve İnceleme Komisyonu'nun Süleyman Demirel'i dinlemesinin önemini vurgulayarak, ?Darbe dönemlerine öncesi ve sonrasıyla bizzat şahit olmuş ve muhatap olmuş bir kişinin tecrübeleri, darbelerin ruhunu anlamak açısından çok önemlidir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Darbeleri Araştırma ve İnceleme Komisyonu'nun bugün Demirel'i dinleyeceğini hatırlatan Bal görüşmenin önemine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

?Komisyon her ne kadar yüzlerce insanı dinlemeyi planlasa da Sayın Süleyman Demirel'in bilgisine başvurulması ayrıca önem arz etmektedir. Zira Sayın Demirel neredeyse ülkemizde yaşanan tüm darbelere ve muhtıralara şahit olmuş, bu darbelerin çoğunda mağduriyet yaşamıştır. Genel olarak darbelere giden süreci hem başbakan olarak hem de cumhurbaşkanı olarak bizzat yaşamıştır. Darbelerin öncesinde ve sonrasında yaşananları da bizzat görmüş ve gözlemlemiştir. Bu süreçlerde istihbaratın kendisine bilgi verip vermediğini, TSK içinde yer alan darbecilerden nasıl bir baskı gördüğünü, basına yansımayan ne tür diyalogların yaşandığını anlatması, bundan sonraki süreçler için oldukça değerlidir. Yine ülkemizin dışından bu süreçlere etki edenler, yön verenler var mıdır, nasıl yön ermişlerdir, bunların bilinmesi de bizim için önemlidir. Kendisinin şahit olduğu, darbe dönemlerinde iç ve dış siyasete dair yapılan hataların anlatılması, halkımızın darbelerin kabul edilemez olduğunu anlamalarında daha da yardımcı olacaktır. Kısacası, darbe dönemlerine öncesi ve sonrasıyla bizzat şahit olmuş ve muhatap olmuş bir kişinin tecrübeleri, darbelerin ruhunu anlamak açısından çok önemlidir. Belki de en önemlisi, darbelerin bundan sonra yaşanmaması, demokrasi çıtamızın yükseltilmesi için kendisinin tavsiyelerini almak ülkemiz adına kazanç olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber