YÖK bir sonraki Kurul'a kaldı

Haber Giriş : 28 Haziran 2005 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, YÖK ve hükûmet arasında görüş farklılığına yol açan ?katsayı düzenlemesi' ile ilgili konunun Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmediğini ifade ederek, daha sonra değerlendirileceğini bildirdi.

Devlet Bakanı Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulundu. Toplantıda, TBMM'de görüşülecek kanun tasarı ve tekliflerini ele aldıklarını ifade eden Şahin, TBMM'nin, Temmuz başında çalışmalarına ara vermeyi planladığını, ancak komisyon ve Genel Kurul gündeminde bir an önce yasalaşması gereken oldukça önemli tasarı ve tekliflerin bulunduğunu söyledi. TBMM'nin geceli gündüzlü çalışarak, bu tasarı ve teklifleri yasalaştırması konusunda görüş birliği ortaya çıktığını ifade eden Şahin, Köye Hizmet Götürme Birlikleri'ni daha da aktif hale getirmek ve kırsal kesimin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin kalitesini artırmak için yasal düzenleme yaptıklarını hatırlattı. Şahin, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, belirli aralıklarla, köye götürülecek hizmetlerle ilgili Bakanlar Kurulu'nu bilgilendireceklerini bildirdi.

Acil Eylem Planı ve Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın da toplantıda ele alındığını kaydeden Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile ilgili kurul üyelerini bilgilendirdiğini belirtti. Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı, ?'tam bir ulusal dönüşüm programı'' olarak nitelendiren Şahin, Bakanlar Kurulu'nda, bu hükümet döneminde sağlık alanında atılan adımları da değerlendirdiklerini ifade etti. Özellikle doktor açığının kapatılması ve kaliteli sağlık hizmeti sunulması yönünde karar alındığını hatırlatan Şahin, Genel Sağlık Sigortası'nın, Meclis tatile girmeden önce yasalaşmasının, öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Şahin, ?'hükümetle, Türk Silahlı Kuvvetleri arasında, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ile ilgili anlaşmazlıklar olduğuna'' ilişkin haberleri değerlendirirken, ?'Bu belge ile ilgili herhangi bir görüşme yapılmadı ki görüş ayrılıkları ortaya çıkmış olsun'' dedi. Şahin, ?ÖSS'deki katsayı uygulaması? ile ilgili bir soru üzerine de konunun, Bakanlar Kurulu'nun dünkü gündeminde bulunmadığını belirtti. Şahin, konunun, daha sonraki Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelebileceğini söyledi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber