İşkenceye özel araştırma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Baş, komisyona binlerce başvuru yapıldığını bildirdi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, komisyonlarına binlerce başvuru yapıldığını, bu başvuruların büyük bölümünün samimi ve gerçek hayat hikayelerini barındırdığını belirterek, ''Hepimizi etkiliyor. Bazılarını dinlemeyi de düşünüyoruz'' dedi.

Darbe dönemindeki işkencelerin de komisyon çalışmalarında bir başlık oluşturacağını ve bu konuda bilimsel çalışma yapılacağını bildiren Baş, şunları kaydetti:

''12 Eylül dönemini baz alan bir bilimsel araştırma okudum ve uygulanan işkenceleri. Açık söyleyeyim, yazılı bir bilimsel araştırma okurken bile ilk sayfalarından itibaren çok zorlandım. Okumakta bile zorlandım. İşkence, bu konunun en trajik ve en önemli yönlerinde biri. Mutlaka araştırılacak konulardan birisi. 12 Eylül 1980 darbesi döneminde, benim de hafızamdan silemediğim anılarım var ama bunu şimdi paylaşmayacağım''

Baş, komisyonda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ya da Bakanlar Kurulu üyelerinden herhangi birinin dinlenmesi yönünde şu ana kadar bir talep gelmediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber