Terörizmle Mücadele toplantısı sırasında Clinton protestosu

Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, Conrad Otel'de düzenlenen Terörle Mücadele Küresel Forumu toplantılarına katılan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beşiktaş Meydanı'ndan Conrad Otel'e gitmelerine izin verilmeyen grup basın açıklaması yaparak olaysız dağıldı.

Halkın Kurtuluş Partisi üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Conrad Otel'de düzenlenen Terörle Mücadele Küresel Forumu'na katılan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ı protesto etmek için Beşiktaş Meydanı'nda toplandı. Toplantının yapıldığı Conrad Otel'e yürümek isteyen grubun önü Barbaros Bulvarı girişinde çevik kuvvet tarafından kesildi. Bunun üzerine Beşiktaş Meydanı'na giren grup ?Katil Clinton ülkemizden defol' yazılı pankart ile ?Yankee Go Home' , ?Katil ABD Ortadoğudan defol' yazılı dövizler açtı.

Grup adına bir açıklama yapan Ramazan Kap, Conrad Otel'de bugün Uluslararası Terörlü Mücadele Forumu'nun en üst karar organı olduğunu belirttiği Koordinasyon Komitesi toplantısının yapıldığını söyledi. Toplantıya ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın da katıldığını hatırlatan Kap, hükümetin Ortadoğu ve Suriye politikalarını eleştirdi. Terörle Mücadele Forumu'nun ABD'nin öncülüğünde kurulduğunu ve değişik ülkelerdeki güvenlik birimlerini kendisinin bir karakolu olarak yeniden biçimlendirdiğini öne süren Kap şöyle konuştu: ?Suriye ve İran'a karşı yeni yaptırımlar müdahaleler belirleyecek olan eli kanlı ABD emperyalizminin temsilcisi Clinton'ın ülkemizin iç işlerine, komşularımızla ilişkilerine karışmak haddi değildir. Ülkesine defolup gitmelidir. Yankee go home. Beşar Esad yönetiminin bugünkü mücadelesi son derece haklı ve doğrudur. Suriye'den defolup gidecek olan emperyalistlerdir.?

?Kahrolsun ABD AB emperyalizmi' , ?Arap halkı yalnız değildir' , ?Yankee go home' , ?Emperyalist işbirlikçiler geldikleri gibi gidecekler' şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber