Yeşilli, kiraz festivaline hazırlanıyor

Yeşilli Belediyesi tarafından organize edilen 9. Uluslararası Kültür Turizm ve Kiraz Festivali hazırlıkları Mardin ili ve ilçeleri genelinde devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kiraz festivalini tanıtan broşür ve afişler asıldı. Yeşilli'nin bütün giriş ve çıkışları süslenerek festivale hazırlandı.

Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, "Mardin ve Yeşilli'nin turistlik değerlerini ve kültürel zenginliklerini geliştirici, tanıtıcı faaliyetlerin oluşmasına katkıda bulunmak ilçemizin ekonomik durumunu geliştirmek ve sembolü haline gelen kirazı yurt çapında tanıtmak amacı ile kültür-kültür turizm ve kiraz festivali yapıyoruz. İlk festival 1998 yılında gerçekleştirildi. Bu sene 9'uncusunu düzenliyoruz." dedi.

Bakan ve milletvekillerinin katılacağı festival, 9-10 Haziran 2012 tarihleri arasında yapılacak. Festivalde Mahmut Tuncer, Nihat Doğan konser verecek, sünnet şöleni, nikah töreni, kiraz ve kiraz güzeli yarışması, mahalli sanatçıların konserleri, havai fişek gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, 9.Uluslararası Kültür Turizm ve Kiraz Festivali'ne herkesin davetli olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber