Kan verme kampanyasında, ilk kanı Başkan Özgan verdi

Adana'nın Kozan ilçesinde dünya kan verme rekoru kan verme kampanyası düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Kozan ilçesinde dünya kan verme rekoru kan verme kampanyası düzenlendi. Atatürk Parkı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde 2 doktor, 16 personelle ve 20'nin üzerinde Kozan Belediyesi'nden yardımcı personelle başlayan kan verme rekoru denemesinde ilk kanı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan verdi.

Atatürk Parkı'nda oluşturulan kan merkezine 15 mahalleden kan bağışı noktasına vatandaşlar kaymakamlığın Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüs ve belediyenin organize etmiş olduğu servislerle taşınarak kan bağışının yapılması sağlanıyor.

İlk kanı veren Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Kızılay'ın bu etkinliği Adana Valiliği öncülüğünde başlatıldı. Biz de Kozan Kaymakamlığı ve belediye olarak kampanyaya dahil olduk. Bu hastalık durumunda kanın ne kadar değerli olduğunu anlıyoruz. İnşallah vermiş olduğunuz bu kanlarla bir can kurtaracağız. Kan vermek sağlık açısından da çok önemli olup hem hücreler yenileniyor. Vücudumuz dinçleşiyor. Ben tüm vatandaşlarımız bu kampanaya ya katılmaya davet ediyorum. Allah'ın izniyle bugün Kozan'da bir rekora imza atacağız.? dedi.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, ?Sabahın erken saatlerinde vatandaşlarımızın kan vermek için burada sıraya girdiklerini memnuniyetle gözlemledim. İnanıyorum ki her verilen kan bir can kurtarmaya sebep olacaktır. Kan verme hadisesi insan sağlığı içinde çok önem arz etmektedir. Kozan olarak hedeflediğimiz rakamın üzerine çıkacağına inanıyorum. Kampanyaya katılan ve ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim.? diye konuştu.

Kaymakam İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, kan veren vatandaşları tebrik etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber