Sao Paulo, İstanbul'a kardeş şehir oluyor

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) 2012 Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü dolayısıyla İstanbul'a gelen Brezilya işadamları heyeti, dün İstabul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok konunun görüşüldüğü ziyaretten İstanbul ile Sao Paulo'yu kardeş şehir yapma projesi çıktı.

İstabul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, aralarında Sao Paulo Sanayi ve İşadamları Konfederasyonu (FIESP) başkan yardımcıları ve Sao Paulo Belediyesi temsilcilerinin de bulunduğu Brezilyalı misafirleri ağırladı. Ticari ilişkilerin yanı sıra iki ülke arasında karşılıklı kültür değişimine de belediyeler olarak katkı yapılması gerektiği konusunda uzlaşan heyet, Sao Paulo ve İstanbul'un resmi olarak kardeş şehir ilan edilmesini kararlaştırdı.

İşadamlarının yanı sıra değişik alanlardan da heyetler oluşturarak ziyaret trafiğini artırmak isteyen Topbaş, TUSKON vesilesiyle gelişen ilişkilerin farklı platformlarda da devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiyenin son dönemde gerçekleştirdiği uluslararası açılımı anlatan Topbaş, bunun yanı sıra İstanbul'un yaşadığı hızlı değişime de örnekler verdi. Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler verilirken, Brezilya heyeti Kadir Topbaş'ı Sao Paulo'ya davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber