Arkadaşları trafik kazasında yaralanan öğrenciler yol kapattı

Çankırı'da arkadaşlarına okul çıkışında bir otonun çarpmasına tepki gösteren öğrenciler yol kapatarak eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlköğretim Okulu öğrencilerinin yol kapatma eylemine öğrenci velilerinin yanı sıra eğitimcilerde destek verdi. Okul çıkışı öğrencilere sürücülerin yol vermemesine tepki gösteren öğrenciler ve velileri, bölgeye trafik lamba koyulmasını istediler.

Eylem nedeniyle bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Polisler uzun süre öğrenci ve velileri ikna etmeye çalıştı. Eylem nedeniyle trafik akışının ara yollara verilmesi, uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu.

Aralarında eğitimcilerinde bulunduğu eylem, polis müdahalesine rağmen devam edince, ekipler yolu trafiğe kapatmak zorunda kaldı. Kontrollü olarak trafik akışının durdurulduğu yolda, minikler ellerindeki pankartlarla ve sloganlarla tepkilerini dile getirdiler.

Yolda trafik ışığı olmadığını ifade eden öğrenci ile veliler, trafik polislerini okul saatinde önlem almadığını ve araçların kendilerine yol vermediğini belirterek, bölgeye bir üst geçit yapılmasını talep etti.

Öğrenciler geçtiğimiz yıllarda yolda bir arkadaşlarının hayatını kaybettiğini, dün de buna benzer bir kazanın meydana geldiğini ifade etti. Dün meydana gelen trafik kazasında yaralanan Nisanur Çubuk'un(9) yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiğini öğrenildi.

Eylem sırasında bazı araç sürücülerinin yol isteme taleplerine karşılık ise öğrenciler ve velileri yoldan çıkmayarak, "Susma, sustukça sıra sana gelecek" şeklinde sloganlar atarak cevap verdiler.

Polislerin ikna çabalarının ardından öğrenciler okullarına, veliler ise evlerine döndü. Emniyet yetkilileri, öğrenci ve velilere sorunlarıyla ilgili olarak belediyeyi bilgilendireceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber