YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal engellilerin sıkıntılarını dinledi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Bedensel Engelliler Derneği Van Şube'si yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek sıkıntılarını dinledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engellilerin hayatın her alanında olması gerektiğini kaydeden YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ?Bütün insanların eşit olduğunu, engellilerinde bizden farklı olmadığını herkese kabul ettirmeliyiz? dedi.

Bedensel Engelliler Derneği Van Şube yönetimi ile bazı üyeleri YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, ?Üniversite olarak engelli vatandaşlara yönelik pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Bununla ilgili projelerimizde var. Bu projelerimiz devam edecek. Herkes inşa edilen yapılarda özellikle resmi kurumlarda, hastanelerde engelli vatandaşları düşünerek hareket etmeli. Mimarlar, mühendisler proje çizerken engellileri göz ardı etmemeli? diye konuştu.

MÜHENDİS ADAYLARIYLA ENGELLİLER BULUŞACAK

Üniversitenin Mimarlık-Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencileri ile dernek üyelerini buluşturacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Battal, ?Bu buluşmada sıkıntılarınızı son sınıf öğrencilerimize anlatırsınız. Mesela binalara girerken ne tür zorluklar yaşıyorsunuz, bunlar nasıl giderilebilir birebir olarak anlatırsınız. Onlar da yarın proje çizdiklerinde bunları dikkate alırlar. Bütün insanların eşit olduğunu, engellilerinde bizden farklı olmadığını herkese kabul ettirmeliyiz? şeklinde konuştu.

TIP FAKÜLTESİ ENGELLİLER DÜŞÜNÜLEREK YAPILDI

Bedensel Engelliler Derneği Van Şube Başkanı Abidin Kasapoğlu ise Rektör Prof. Dr. Battal'a özellikle YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin engelliler düşünülerek yapılmış olmasından dolayı teşekkür ederek, ?Gerçekten de araştırma hastanesinde hiç zorluk çekmeden tedavimizi olabiliyoruz? dedi.

Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber