YÖK Başkan Vekili Çalış: BTÜ sayılı üniversiteler arasında yer alacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ)'nin Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni ziyaret eden YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Çalış, Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ile görüştü. İkinci devlet üniversitesinin Adana için önemli bir kurum kimliği taşıdığını belirten Prof. Dr. Çalış, hem ziyarette bulunmak hem de varsa sorunları yerinde görmek amacı ile kente geldiğini belirtti.

Prof. Dr. Çalış, BTÜ'nün Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alacağına inandığını söyledi. Rektör Ersoy'un bir dünya üniversitesi vaadinde bulunduğunu hatırlatan Çalış, ?İnşallah en kısa süre içerisinde vaat ettiği üniversite hayalini gerçekleştirir. Tabii bu sadece rektörle olacak bir mesele değil. Biz de destekleyeceğiz. Hükümet destekliyor. Valilik destekliyor. Adanalı hemşerilerimiz de var gücüyle destekleyecektir ve kısa sürede üniversiteyi hak ettiği yere getireceğiz.? diye konuştu.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

BTÜ'nün en azından Çukurova Üniversitesi'nin gösterdiği başarıyı göstereceğini düşündüklerini ifade eden Prof. Dr. Şaban Çalış, ?Tüm kurumlarımıza her tür desteği vermeye hazırız. İkisi de bizim kurumumuz. Ancak yeni bir üniversitemizin özel bir desteğe ihtiyacı olduğunun farkındayız.? şeklinde konuştu. Üniversitelerin bilim ve teknoloji üretme merkezi olduğunu vurgulayan Prof. Çalış, ?Ancak kuruluş aşamasında olan bir üniversitenin temel ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi lazım. Özellikle fiziki yapılanmasının tamamlanması gerek. Bu konuda devlet ve hükümet gerekli adımları atmış durumda. Bu ziyaretin sadece bir başlangıç ve gecikilmiş bir ziyaret olduğunu belirtmek isterim.? dedi. Prof. Dr. Çalış şöyle devam etti; ?Ben üniversitelerin şehirle bütünleşmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca birlikte çalışırlarsa her iki üniversitemiz de memlekete ciddi katkılarda bulunur.?

Prof. Çalış'a üniversitenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, gördükleri destekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber