Türkçe'nin çocukları Demirel'i ziyaret etti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen öğrencileri kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirel, çocuklarla tek tek ilgilenerek, böyle büyük bir organizasyonu başarıyla yapanları kutladığini söyledi.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i ziyaret etti. Çocukları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Demirel, ister Mısırlı olsun, ister Yemenli dünyanın neresinden olursa olsun çocukların bütün dünyanın çocukları olduğunu vurgulayarak, "Birbirinizi değişik şartlarda tanımanız büyük bir barışa kardeşliğe yardımcı olur. Zamanı gelince bir hareketin yani barışın, kardeşliğin dostluğun kaynaşmasına yardımcı olacak. Her yıl gelip bizleri şenlendiriyorsunuz, hepinizi kutlarım." dedi.

Demirel, çok büyük bir organizasyona imza atıldığını belirterek, bin 500 çocuğu dünyanın çeşitli yerlerinden getirip, tekrar salim bir şekilde geri götürmenin zor olduğunu, emeği geçenleri kutladığını söyledi.

Çeşitli dillerde şarkılar ve şiirler okuyan çocukları dikkatlice dinleyen Demirel, Türkçe'nin en zor kelimelerinin çocuklar tarafından çok güzel söylendiğini ifade etti. Çocukları tek tek tebrik etti.

Çocuklar da Demirel'e Afganistan yöresel kıyafetini hediye etti. Kendisine hediye edilen Afganistan yöresel kıyafetini giyinen Demirel, hediyenin çok güzel olduğunu ifade etti.

Demirel, daha sonra çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber