?Niğde Hava Alanını gündemimize aldık'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bölgemizde güçlü bir orduya sahip olmamız lazım." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde'ye çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Bakan Yılmaz, valilik binası önünde Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu coğrafyada bulunabilmek için güçlü bir orduya sahip olmamız lazım. Güçlü bir orduya sahip olmak için yapılanmak gerekiyor." dedi.

Vali Barut'u makamında ziyaret eden Yılmaz, Alim Barut' dan Niğde ile ilgili bilgi aldı. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Niğde'de yapımına yıllar önce başlanan havaalanının ile kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Niğde'nin bugününün dünden daha iyi olduğunu ve yarınının da bugünden daha iyi olacağını belirtti.

Basın mensuplarının bedelli askerlikle ilgili sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Bugün itibariyle bedelli başvuru sayısı 45 bin 500'ü aştı. Bedellinin ne bedelini, ne de yaş sınırını düşürme gibi bir düşüncemiz yok. Süre 15 Haziran'da bitiyor. Bir haftamız var. Hiç kimseye zoraki bir emir değil. 30 yaşından gün almış vatandaşımıza verilmiş bir haktır. Vatandaşımız, bu hakkı kullanmak isterse bir hafta süresi var. " diye konuştu.

'BULUNDUĞUMUZ COĞRAFYA ZOR BİR COĞRAFYA'

Yılmaz, askerlik yasasındaki değişiklikle ilgili soruya da, "Ön yoklamayı kaldırdık. Yedeklik yoklamasını kaldırdık. Sivillerin askeri mahkemelerdeki yargılanma keyfiyetini kaldırdık. Askerlik işlemleri basitleştirildiği için çok az askerlik işlemleri yapan şubelerimiz kapatıldı. 100'ün üzerindeki askerlik şubesi binamızı da Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettik." yanıtını verdi.

Yılmaz, Niğde'ye acemi birliği açılıp açılmayacağı şeklindeki soru üzerine şöyle konuştu: "Her nereye gitsem herkesin bir askeri birlik talebi var. Ama herkes de soğuk savaş bitti artık, silahlı kuvvetler küçülsün artık diyor. Silahlı kuvvetlerimizin yeniden yapılanma çalışması var. Suriye'ye, İran'a, Irak'a aynı anda komşu olan başka bir ülke yok. Bir Türkiye var. Bu coğrafyada bulunabilmek için güçlü bir orduya sahip olmamız lazım. Güçlü bir orduya sahip olmak için güçlü bir yapılanma gerekiyor."

Vali Barut, Bakan Yılmaz'a çini bir tabak ile yöresel motifli bir halı takdim etti. Bakan yılmaz Valilik binasından ayrılarak Niğde belediye başkanlığına hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber