Uludere'de yakınlarını kaybedenler, soruşturma savcısıyla görüştü

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, Diyarbakır'da soruşturmayı yürüten özel yetkili savcıyla görüştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludere ilçesinden karayoluyla Diyarbakır'a gelen Uludere'deki olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, Diyarbakır Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Karaca ile görüşerek, taleplerini içeren dilekçeyi verdi.

Savcıyla görüştükten sonra adliye önünde basın açıklaması yapan Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım, Uludere'deki olayın üzerinden 165 gün geçmesine rağmen 34 sivil insanı ölümüyle ilgili somut bir adım atılmadığını söyledi.

Bölge baroları adına açıklamayı yapan Yıldırım şunları söyledi: ?Başbakan ve Adalet Bakanı'nı görevlerini yerine getirmeye, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nu olayla ilgili ulaştığı gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya, mağdur aileleri ve vekillerinin soruşturmaya etkin katılımının sağlanması için dosyada gizlilik kararının kaldırılmasını istiyoruz. Olayla ilgili savcılıkları tüm sorumluları ortaya çıkaran ve adaletin hızla gerçekleşmesi için etkin ve adil soruşturmaya davet ediyoruz.''

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar ise ailelerden 5 kişinin savcıyla görüştüğünü ve soruşturmanın biran önce tamamlanmasını ilettiğini diye getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber