Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Hatipoğlu, rektörlerin üniversite adına komutanları ziyaret etmesini eleştirirken, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını da "son derece yanlış bulduğunu" belirtti

Haber Giriş : 16 Eylül 2003 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Hatipoğlu, rektörlerin üniversite adına komutanları ziyaret etmesini eleştirirken, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını da "son derece yanlış bulduğunu" belirtti.

TÜMÖD Başkanı Prof.Dr. Hatipoğlu, yeni yükseköğretim yasa taslağı çalışmalarıyla ilgili olarak YÖK Başkanı Prof.Dr. Kemal Gürüz'ün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü, Gürüz başkanlığındaki bir grup rektörün de Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ı ziyaret etmesine tepki gösterdi.

Ziyaretleri ve Genelkurmay'ın 14 Eylül 2003 tarihli 5 maddelik yazılı açıklamasını "doğru bulmadığını" belirten Hatipoğlu, "Son derece yanlış bir olaydır" dedi.

"ÜNİVERSİTE KURUMU HİÇBİR ZAMAN KOMUTANLARI ZİYARET ETMEDİ"

"Türkiye'de üniversite kurumunun hiçbir zaman komutanları ziyaret etmediğine dikkat çeken Hatipoğlu, "Komutanlar, askerler ziyaret edebilir ama üniversite kurumsal olarak hiçbir zaman komutanları ziyaret ederek yardım istememiştir" dedi. Hatipoğlu, bireysel ziyaretler olabileceğini ancak kurumsal olarak üniversitenin askerleri ziyaretinin hatalı olduğunu vurguladı.

"GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL"

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı son açıklamanın da doğru olmadığını söyleyeh Hatipoğlu, Genelkurmay açıklamasında dikkat çekilen "TSK'nın yüksek öğretim düzeyinde 21 adet öğretim/eğitim kurumu bulunduğu" görüşünün yapılan yanlışlığı azaltmadığını savundu.

Hatipoğlu, "'Bizim de yüksekokullarımız var' demesi bunu hafifletmiyor. YÖK Yasası'nın 2'nci maddesi 'Emniyet ve askeri okullar kapsam dışıdır' der. 12 Eylül döneminde bir YÖK temsilcisi bulunması da bunu açıklamaz, bu da temelinde yanlış. TSK'nın özellikle bugünkü ortamda hararetle tartışılması en azından yanlış bir durum" diye konuştu.

Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Tahir Hatipoğlu, ziyaret teklifinin Kemal Gürüz'den gelmiş olabileceğini iddia ederken, "Son gelişmelerin ardından askerler de zor duruma düştü. Her yurttaş eğitimin sorunlarıyla ilgilenecektir ama kurumsal bağlantılarda dikkatli olmak gerekir" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber