'Nüfusu 1 milyonun üzerinde olup göç veren tek vilayet Samsun'

MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, "19 Mayıs şehri Samsun'un nüfusu 1 milyonun üzerinde çok gariptir ki, halen göç veren illerimiz arasındadır." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bunun yanlış politikaların bir sonucu olarak değerlendiren Kılıç, "Hayaldi gerçek oldu. Bu güzel şehrimizde işsizlik artıyor, nüfusumuz da azalıyor." eleştirisinde bulundu.

Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kenti olmasına rağmen nüfusunun giderek azaldığını ve işsizlik oranının arttığını kaydeden Kılıç, açıklamasında şunları dile getirdi: "Türkiye'de Samsunumuz gibi konumu itibariyle kalkınmaya çok müsait olan bir şehrinde, hızla yaşanan nüfus kaybı bizleri derinden üzmektedir. Hayırlı olsun ziyaretlerinde öncelikli konu işsizlik oluyor. Göreve geleli henüz 1 ay oldu. Önümüzde beş binin üzerinde iş müracaat formu var. Bir şehrin nüfusu ülke ortalaması üzerinde artıyorsa, o il gelişmiş sanayileşmiş bir şehirdir ve sürekli göç alıyordur. Ülke nüfusu artıyor fakat bir kentte nüfus azalıyorsa o kentte sanayi, tarım, hayvancılık gelişmiyor, sürekli göç veriyor demektir. Ancak burada asıl dikkat çekmek istediğimiz husus son nüfus verilerine göre nüfusu azalmış olan Samsun'da işsizlik oranındaki artışın nedenleri ve özellikle nitelikli denilen üniversite ve yüksekokul mezunu kişilerin toplumumuzda neden değerlendirilemediğidir."

Kılıç, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de resmi işsiz sayısı geçen senenin aynı ayına göre bir milyon 59 bin kişi artışla 3 milyon 650 bine yükseldiğini de aktardı.

?SAMSUN'UN GÖÇ VEREN İL OLMASINI KABUL ETMİYORUZ?

MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, Samsun'un nüfusunun azalmasını sindiremediklerini ifade ederek, ?Birilerini bu konu rahatsız etmeyebilir. Hatta çıkıp az nüfus daha iyi ve rahat yönetilebilir diyebilirler. Karadeniz'in en büyük, Türkiye'nin sayılı şehirlerinde birisi Samsun'un, göç veren bir il gerçeği ile karşı karşıya kalmasını kabul etmiyoruz. Bu şehirde birisi özel iki üniversite, 15 özel hastane, şehrin ticaretine katkı sağlayabilecek 3 liman, ?kağıt üzerinde de olsa 5 Organize sanayi bölgesine sahip bir ilimizdir." ifadesini kullandı.

Kılıç, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin nüfus değişimi ile ilgili Adrese Dayalı Nüfus Sayım sonuçlarına göre, 56 ilin nüfusu artarken Samsun'un nüfusu 2011 yılında bir önceki yıla göre 964 kişi azalarak 1 milyon 251 bin 729'a düştüğüne dikkat çekti.

"SAMSUN DIŞINDA NÜFUSUMUZ ARTIYOR"

Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan Samsunluların illere göre dağılımını değerlendiren Kılıç, şu bilgileri aktardı: "İstanbul'da 403 bin. Bursa'da 73 bin, Ankara'da 64 bin, Kocaeli'nde 33 bin, Tekirdağ'da 28 bin, İzmir'de 25 bin, Amasya'da 15 bin, Trabzon'da 4 bin, Kırşehir'de 277, Osmaniye'de 266, Adıyaman'da 230, Karaman'da 197 ve Kilis'te 87 kişi."

Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bütün bu sıkıntıların üzerinden gelebilecek kadrolara sahip olduklarını dile getirerek, "Samsun'da bu işi biz bitireceğiz. Samsun'umuzun güzel insanları bu kötü gidişatın müsebbiplerini unutmayacak, ilk seçimlerde hak ettikleri cevabı verecektir.? şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber