Yozgat'ta 90 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Yozgat'ta 2011?2012 eğitim, öğretim yılı yaklaşık 90 bin öğrencinin karne almasıyla sona erdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlde 2011?2012 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu'nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Yusuf Başer, TSO Başkanı Metin Özışık, İl Milli Eğitim Müdür Saim Kuş, bazı daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Burhan Susam, yaptığı açılış konuşmasında, 2011?2012 eğitim öğretim yılının sona erdiğini belirtti. Susam, "Dönem içerisinde öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye çalıştık. Öğrencilerimiz bugün yıl içerisinde çalışmalarının karşılığın karne olarak alıyorlar. Bazı öğrencilerimiz aynı zamanda bugün okulumuzdan mezun oluyorlar. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ise bir yıllık eğitim döneminin bugün dağıtılan karne ile sona erdiğini ve öğrencilerin uzun tatil dönemine girdiğini söyledi.

Kuş, "Öğrencilerimiz bir yıllık maratonun karşılığını bugün alıyorlar. Yarın SBS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Anne babalardan isteğim; çocuklarını başkalarıyla kıyaslamasınlar, çocuklarına gereken desteği versinler." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Kemal Şahin de gelişmiş ülkelerin eğitime büyük önem verdiğini kaydetti. Türkiye'nin de eğitime önem verdiğini kaydeden Şahin, "Şu anda 4+4+4 eğitim sistemine geçiliyor. Her geçiş sisteminin bir sancılı dönemi olur. İnşallah biz bu dönemi kısa sürede atlatacağız. Bu konuda tüm çalışmalar tamamlandı. Ayrıca öğrencilerimiz teknolojiyle, bilimle, sanatla yetişiyor. Bu konuda da mutluyuz gururluyuz. Öğrencilerimiz tatilde güzelce dinlenmeli, bol bol kitap okumalı ve arkadaşları ile oyun oynayarak zamanını değerlendirmelidir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber