Hayırsever işadamı Kur'an kursu yaptırıyor

Kur'an kurslarına yaşanan yoğun talebi karşılamak için hayırsever işadamı Ali Rıza Gerger, Şanlıurfa'da Kur'an kursu yaptırmaya karar verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İpekyol Mahallesi'nde Ali Gerger tarafından yaptırılan Kur'an kursunun temeli bugün atıldı. Açılışa katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, eğitim kurumlarının önemine dikkat çekti. Açılış töreninde konuşan Vali Güvenç, hayırlı bir hizmet için bir araya geldiklerini, Ali Rıza Gerger'e ve mahalle muhtarına çok teşekkür etti.

Bu güzel olaya vesile olan Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar'a teşekkür eden Vali Güvenç, ?460 bin TL'lik 864 metre kare arsada bin metre karelik bir eğitim yuvasını bir dini tesisi sizlere, çocuklarımıza hediye ediyoruz. Allah hayırlı eylesin. Burada mutlaka güzel çocuklar yetişecek, huzur içerisinde ibadet edeceksiniz. Kitap okuyacak, taziyelerinizi yapacaksınız.? dedi. Şu anda Şanlıurfa merkezde bulunan 7 mahallede kültür merkezleri inşasına başladıklarını dile getiren Güvenç, her mahallede bir eğitim, kültür yuvasının bulunmasını amaçladıklarını aktardı.

Konuşmanın ardından temel atma törenine geçildi. Vali Güvenç, temel atma törenin ardından çevrede bulunan vatandaşlara ve çocuklara çikolata ikram etti. 864 metrekarelik kapalı alanda yapımına başlanan Kur'an kursunun 460 bin liraya mal olacağı kaydedildi.

Vali Güvenç'e Kuran kursu temel atma töreninde İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve ilgili daire amirleri de eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber