4'ü yaralı 267 Suriyeli daha sığınma talep etti

Suriye'deki çatışmalarda yaralananlardan 4'ü yaralı 267 sığınmacı daha Hatay'a getirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 01:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre Hatay'ın Yayladağı ilçesinin Suriye'ye olan sınır hattından birinin durumu ağır 4 Suriyeli yaralı Antakya Devlet Hastanesine getirildi. Sınır hattında olası yaralı gelişleri için çok sayıda ambulans bekletilirken yaralı Suriyelilerin tedavileri Antakya Devlet Hastanesinde sürüyor.

Bu arada bugün Reyhanlı'ya bağlı Bükülmez, Kavalcık ve Kuşaklı köylerinin sınırına araçlarla gelen 263 Suriyeli sığınma talebinde bulundu. Sınır hattına gelen Suriyeliler arasında asker ve ailelerinden oluşan 63 kişi Apaydın Çadır Kente yerleştirilirken 200 Suriyeli de Şanlıurfa'ya gönderildi.

DEVLET HASTANESİ ÖZEL GÜVENLİĞİ KAMERALARIN ÇEKİM YAPMASINA İZİN VERMEDİ

Bu arada Antakya Devlet Hastanesi'ndeki güvenlik görevlileri Başbakanlık talimatıyla gazetecilerin görüntü ve fotoğraf almalarına izin verilmediği gerekçesi ile muhabirlerin çekim yapmasını engelledi.

Özel güvenlik görevleri çekim yapan Cihan Haber Ajansı ve TRT kameralarını elleriyle kapatarak, Sabah Gazetesi muhabirini ise sözle uyararak çekim yapmasına izin vermedi. Muhabirlerin kamusal alanda çekim yaptıklarını beyan etmelerine karşın özel güvenlik görevlileri çekime izin vermedi ve talimatlarını hastanedeki diğer tüm görevlilere iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber