Çelik: Birlikte bir irade ortaya koyacağımız anlayışı, yüreklere su serpti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesini değerlendirirken, "Birlikte bir irade ortaya koyacağımız anlayışı bile milletimizin yüreğine su serpmektedir.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, Bursa İmam Hatip Mezunları Derneği (BİHMED) tarafından düzenlenen organizasyonla, mezun olduğu Yıldırım İmam Hatip Lisesi'nde sınıf arkadaşları ile bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesini değerlendirdi. Terörün büyük bir bela olduğuna dikkat çeken Çelik, şöyle konuştu: "Bunun çözümü konusunda iktidar sorumlu demek son derece ilkel bir yaklaşımdır. Çünkü terörün kurbanları, şehit olanlar hepimizin yüreğini dağlıyor. Muhalefet partilerinin yüreğini az, iktidarın yüreğini daha çok dağlıyor diye bir ölçü aleti var mı, yok. Hepimizin yüreğini dağlıyor. O halde 74 milyonu kahreden teröre karşı demek ki ortak bir duruş sergilememiz gerekiyor. Madem ki hepimizi üzeren bir tablo yaşanıyor. Bu olumsuz tablonun ortadan kalkması için birlik içerisinde olayın üzerine gitmemiz gerekiyor."

CHP Genel Başkanının ziyaretinin son derece olumlu olduğuna işaret eden Çelik, "Gecikmiştir ama bunu tartışmak doğru değildir. ?Neden geciktiniz efendim' gibi dönüp eski huyları depreştirmenin anlamı yok. Gelinen bir nokta vardır, bu olumlu bir noktadır." diye konuştu.

"HERKES AYNI NOKTAYA GELECEKTİR"

MHP'nin ve BDP'nin de aynı noktadan konuyu ele alması gerektiğinin altını çizen Bakan Çelik, BDP'nin bölgeden ciddi oy aldığını, milletin sorunu mecliste çözmesi mesajı verdiğini ifade etti. Çelik, şöyle devam etti: "BDP seçmeni, ?ben istemiyorum çatışma, gidin sizi milletvekili seçtik, bu meseleyi çözün' diyor. Demek ki büyük bir temsil var. Yüzde 95'lik bir terör ve kronik sorunlarımızla mücadele etme iradesi TBMM'de bulunuyor. Yapmamız gereken el birliği içinde, ortak sevinçlerimizin yanında, ortak sorunlarımızın çözümü noktasında bir ve beraber olmaktır. Politikalarımız ayrı olabilir ama milleti üzen, milleti kahreden olaylarda bir olamıyorsak, siyasetin ne anlamı kalır. Siyaset çözüm sanatıdır. Onun için adım iyi bir adımdır. İçeriği önemli değildir, tartışılabilir. Ama birlikte bir irade ortaya koyacağımız anlayışı bile milletimizin yüreğine su serpmektedir. Herkesi bir ve beraber olmaya davet ediyorum. Biz 10 yıldır bunu söylüyoruz. İnanıyorum ki herkes bu noktaya gelecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber