TBMM çalışmalarını uzatma kararı aldı...

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM İçtüzüğü gereği 1 Temmuz'dan itibaren tatile girmesi gereken Meclis, çalışmalarını uzatma kararı aldı. Genel Kurul, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü de çalışacak.

TBMM Danışma Kurulu'nda gündem sıralaması ve çalışma gün ve saatleri konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine, AK Parti ve CHP grupları, önerilerini ayrı ayrı Genel Kurul'a getirdiler.

AK Parti grubunun, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade edilen TÜBİTAK Yasası'nda değişiklik öngören yasa, kanuna aykırı eğitim kurumu açanlara verilen cezanın indirilmesini öngören TCK Yasası'nda değişiklik yapan yasa ile Özürlüler Yasası'nda değişiklik yapan tasarı, Emniyet, Jandarma ve MİT'in gerekli gördüğü dinlemelerin tek bir merkezden yapılmasına ilişkin yasa teklifinin gündemin ön sıralarına çekilmesi ve 1 Temmuz'da tatile girmeyerek Cuma, Cumartesi ve Pazar günü de çalışmasına ilişkin önerisi kabul edildi.

Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurul yarın 11.00-23.00, Cuma günü 14.00-23.00, Cumartesi ve Pazar günü ise 12.00-23.00 saatleri arasında çalışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber