Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nin, özelikle Karamürsel'den çıkardığı başpehlivanların aldığı altın kemerlerle Türkiye ve dünyada ün yapmış bir il olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Sekapark altın Kemer Yağlı Güreşleri"ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Ergün, yağlı güreşlerin, halkın büyük ilgisiyle karşılaştığını anlatarak, Sekapark'ta diğer etkinliklerin yanında, böyle bir organizasyonun yer almasının önemli olduğunu kaydetti.

Kocaeli'de, senede 5-6 noktada yağlı güreşlerin yapıldığını ifade eden Ergün, "Kocaeli, özelikle Karamürsel'den çıkardığımız başpehlivanların aldığı altın kemerlerle Türkiye ve dünyada ün yapmış bir ilimiz. Bu ata sporunun yaşatılmasına Sekapark yağlı güreşlerinin çok büyük bir katkısı olacaktır" dedi.

Türkiye'de bugün Kırkpınar da başpehlivanlığa geçen 69 başpehlivanın olduğunu anlatan Ergün, bunlardan 66'sının burada olmasının, bu etkinliğin güreş camiasında önemli bir yeri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bakan Ergün, bir gazetecinin hava sıcaklığına rağmen etkinliğin halktan yoğun ilgi gördüğünü söylemesi üzerine, "Güreşlerin sıcaklığı, çekiciliği daha fazla. Mevcut sıcak, güreş severleri fazla etkilemiyor" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker de bu etkinlikte bulunmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu organizasyonun, ata sporunun yaşatılması, geliştirilmesi ve sevdirilmesinde çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Uğur Alp Atan'ın özel daveti üzerine buraya geldiğini belirten Eker, Atan ailesinin, yağlı güreşler tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Bakan Eker, burada çok sayıda yeni güreşçi ve yeni şampiyonların yetişeceğini dile getirerek, "Güreş, Türkiye tarihi ve kültürünün çok önemli bir unsurudur" dedi.

Güreşçilerle toplu fotoğraf çektiren bakanlar, daha sonra dereceye giren bazı güreşçilere madalyalarını taktı.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber