'Barışın Adımları' projesinin ilk adımı Bingöl'de atıldı

Türkiye genelinde 23 üniversite, Sosyal Gelişim Enstitüsü Merkezi Derneği (SOSGED) ve Bingöl Belediyesi tarafından organize edilen ve ülke çapında 7 bölgede aynı anda başlatılan 'Barışın Adımları' projesinin ilk adımı Bingöl'de atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Barışın Adımları' projesine Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları MKYK üyesi Hediye Dalgıç, TOBB Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı ve Bolu Ticaret Odası Meclis Başkanı Elif Özdemir, Dr. Sebahat Erler, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nurettin Kıyas, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Hasan Bilgetay, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SOSGED Genel Koordinatörü Murat Çuhadar, ''Anadolu'nun özünde yer alan ve onu o yapan değerlerin başında gelen, halkların kardeşçe ve barış içinde yaşaması olgusunu, Anadolu insanına hatırlatılmasını, barışın sağlanmasında ilk adım olarak kabul etmekteyiz. Bu doğrultuda 'Barışın Adımları' projesiyle, bu toprakları Anadolu halklarının birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir ülkeye dönüştürmek için, halkların ortak mücadelesinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu barışçıl çaba, gelecek nesillere tarihi ve kültürüyle barışık bir ülke bırakmanın sorumluluğuyla atılmış uzun soluklu bir adımdır. Anadolu'nun değişik bölgelerinde türküler barış için söylenecek, bu güzel topraklara rengini veren her halk horona, zeybeğe, halaya hep birlikte duracak ve bu birlikteliğin ışığı tüm dünya halkalarının aydınlığı adına yol gösterici olacaktır.'' dedi.

Dünyanın, İslam'ın mukaddes ruhuna muhtaç olduğunu dile getiren Başkan Atalay, ?Sormuşlar karıncaya; 'Nereye gidiyorsun?' Karınca 'hacca gidiyorum' demiş. Bu yürüyüşle mi gideceksin hacca?' diye sorduklarında ise 'Gidemesem de ölürüm bu yolda.' demiş. Bizim de niyetimiz tamamen budur. Bizim ömrümüz yetmeyebilir. Toplum olarak bu hadiseleri tek başımıza çözemeyebiliriz. Ancak niyet çok önemlidir. Biz niyetimizi ortaya koyuyoruz. Bugün Allah'ın izni ile bu niyet sulh memleketi olsun niyetidir. Sulh dünyası olsun niyetidir.'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra 'Dünya Barış Konuşması' metninin okunduğu salonda, Bingöl Gençlik Grubu Folklor Ekibi'nin halay gösterisi yapıldı. Program Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi önünde barış halayı çekilmesinin ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber